Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,17 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,467 $

Az allergia kezelése csökkentheti a koronavírusos tüneteket is

Mint ismeretes, az allergia megterheli az immunrendszert, ezért fokozottabb veszélyt jelent egy esetleges légúti fertőzés, így fontos, hogy időben kezelésbe vegyék a panaszokat.

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Nékám Kristóf allergológus csütörtök reggel a közmédiának adott nyilatkozatában elmondta, nem kell felfüggeszteni az allergiások terápiáit még akkor sem, ha valaki közülük elkapta a covid-fertőzést – írta az Index.

A szakember kiemelte, Magyarországon az allergiások 10-15 százaléka kap immunterápiát, és sem ezt, sem pedig másfajta kezelést nem kell felfüggeszteni egy esetleges koronavírus-fertőzés, vagy az oltás esetén. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Mindezeken felül Nékám azt javasolta, mindenki erősítse meg immunrendszerét, hiszen az allergia kezelésével csökkenteni lehet a koronavírussal járó tüneteket is.

Habár egyelőre kevés pollen található a levegőben, ám egy hónapon belül így is berobbanhat a szokásos tavaszi allergiaszezon.

Nem tudni még pontosan, hogy az allergiások könnyebben megfertőződnek-e koronavírussal, azonban a téma kiemelt figyelmet kap tudományos körökben is, így hamarosan kiderülhet, miként hat a kórokozó az érintettekre.

A tavasz új kihívásokkal állíthatja szembe az allergiásokat, hiszen a pandémia kitörése után most először tapasztalhatják meg, milyen panaszokkal járhat akár a coviddal párhuzamos kettős tünetegyüttes.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.