Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,83 Ft
Bitcoin
63,833 $

Törölhetik a tokiói olimpiát, ha a koronavírus jövő évig is kitart

A Tokyo 2020 projekt elnöke, Yoshiro Mori jelezte, ha a koronavírus-járvány a következő évben is komoly kockázatot fog jelenteni, akkor törölni fogják a tokiói Nyári Olimpiai Játékokat, amit 2021 július 23-ra csúsztattak el a járvány miatt.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Ez a kijelentés radikálisan más üzenet, mint amit a szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közvetített, ugyanis ők gyakran említették, hogy jelenleg is a játékok megvalósítására fókuszálnak és a lehetőségeiket térképezik fel. Mori a Nikkan Sports-nak adott interjújában beszélt arról, mi lesz, ha jövőre is jelen lesz a vírus:

„Nem csúsztatjuk tovább, törölni fogjuk. Már korábban is töröltek Olimpiát háború miatt. Jelenleg is háború zajlik, csak egy láthatatlan ellenség ellen. Az Olimpia sokkal értékesebb lehet a múltbéli Olimpiáknál, ha egy győztes csata után tudjuk megrendezni. Ezt kell hinnünk, és akkor a kemény munkánk kifizetődik.” Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Eközben Japán egyik első számú orvosa, Yoshitake Yokokura szerint amíg nincs hatékony és biztonságos védőoltás, addig nehezen lehet majd Olimpiát tartani. Jelzi, nem akar értékítéletet mondani, hogy Japán megrendezze-e a játékokat, de meglátása szerint nagyon nehéz feladat lesz:

„Szeretném azt hinni, hogy a tokiói fertőzöttek száma csökkenőfélben van. Egyelőre viszont nem végeznek elég mintavételt Japánban, ezért nehéz megsaccolni, hogy áll a járvány helyzete. Még legalább egy hétig meg kell figyelnünk a helyzetet”

A CNN felkereste a Tokyo 2020 projekt csapatát, akik elárulták, hogy az új dátumot már meghatározták és nem fogják tovább halasztani. A szervezőbizottság állítása szerint szoros együttműködésben vannak a NOB-bal, és céljuk a WHO bevonása is a folyamatba.

A NOB egy múlt heti közleményben fogalmazott úgy, hogy szerintük Japán már nem tudna menedzselni egy újabb halasztást, viszont optimisták a szervezést illetően, és bíznak benne, hogy megvalósulhat jövőre a halasztásra kényszerült Olimpia.

Eközben Magyarországon pedig a motorsport virágozhat fel, méghozzá egy MotoGP pályával:

https://liner.hu/hajdunanas-mellett-epulhet-a-motogp-palya-2023-ban-mar-versenyt-is-rendeznenek/

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.