Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,709 $

Müller Cecília tanácsa a nagyszülői gyermekfelügyelethez vírus idején

Az országos tisztifőorvos egy nagyon aktuális kérdésrei s válaszolt hétfőn az operatív törzs sajtóeseményén, ami egyszerre érinti a szülőket, a nagyszülőket és a gyerekeket a lezárások miatt.

Fotó: Dunaharaszti, 2021. március 8. Tímár Eszter, a dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 8. osztályos tanulója online tanórán vesz részt otthonában 2021. március 8-án. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Miközben már több mint 1 300 esetben mutatták ki a brit mutációt Magyarországon, az ország második helyre került az oltásokat tekintve az Európai Unióban, ami mindenképpen jó hír és egy fontos mérföldkő.

Egyelőre azonban nem vagyunk túl a nehezén, mert a harmadik hullám pusztító erővel bír és Müller Cecília nagyon súlyos adatokat is közölt, amik csak megerősíthetik az emberben, hogy minden eddiginél jobban oda kell figyelni. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

Sok kérdés érkezik azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi korlátozások mellett a szülők át merjék-e küldeni a gyermeküket a nagyszülőkhöz a felügyelet mellett. Ez adott esetben kockázatos is lehet az esetleges fertőzés miatt.

„Én mindenképpen azt tudom tanácsolni, hogy csak egészséges gyermek, egészséges nagyszülőhöz menjen. Sokan a nagyszülők közül már a második védőoltást is felvették. Ha ezt követően egy hét eltelt, akkor tulajdonképpen őket már védettnek tekinthetjük.”

„Mindenesetre óvatosságra intek mindenkit, gondolják át, vegyék figyelembe a nagyszülők egyéb egészségügyi állapotát is, nemcsak a vírusfertőződésről beszélünk. Amikor ezt átgondoljuk, hanem a többféle krónikus betegségről, amit jellemzően ebben az életkorban már hordoznak a nagyszülők.”

„Amennyiben nem tudnak más megoldást kitalálni, de tudjuk, hogy felügyeletet biztosítunk a gyermekek számára, csak akkor vigyék a nagyszülőkhöz, ha már oltottak és a teljes védettség is kialakult náluk.”

Ismét az MNB nevében próbálkoznak a csalók

A telefonszámokat klónozva aztán az MNB ügyintézőinek adják ki magukat, hogy ily módon húzzák csőbe a gyanútlan áldozatokat.

Óriási szívességet tett a Kisvárda az Újpestnek a Puskás Akadémia ellen

A Kisvárda nem tudta kihasználni a lehetőséget, és vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, amivel nem kis szívességet tettek az Újpestnek.