Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

A Ubisoft játékfejlesztői is érzik, csalódást okoztak a gamereknek

Az Assassin’s Creed Valhalla kreatív igazgatója, Ashraf Ismail beszélt a május 7-i zűrzavarokról.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Ubisoft méltán népszerű sorozatának következő része kétségkívül az Xbox májusi konferenciájának egyik legjobban várt címe volt, miután az előzetest trailerekben beharangozták, hogy gameplay-t fognak mutatni belőle a vadonatúj Series X konzolon.

Az Inside Xbox eseményén azonban az ígéretekkel ellentétben semmilyen konkrét játékmenetet nem kaptunk, csupán egy mindössze négy perc hosszúságú animált trailert, amelyből semmi nem derült ki a technikai részletekkel kapcsolatban. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Úgy tűnik, nemcsak az Xbox-rajongókat, hanem a 2007 óta futó Assassin’s Creed széria fanatikusait is rendkívül lelombozta az, amit láttak a bemutatón, a korábbi részek esetében ugyanis több perces, sokszor félórás gameplay-jel demonstrálták az éppen aktuális kalandjátékot.

Mindez arra ösztönözte a fejlesztői csapatot, hogy megmagyarázzák a történteket. Ashraf Ismail a Twitteren tett közzé egy bejegyzést, amelyben megköszönte a lojális rajongóknak a támogatást és elismerte, joggal vártak többet a stúdiótól, azonban az egész csupán egy félreértés műve lehetett.

Elmondása szerint a Ubisoft és az Xbox is félrekommunikálták a videót és gameplay-ként reklámozták annak ellenére, hogy erről szó sem volt. Szerinte jobban tette volna a kiadó és a redmondi vállalat is, ha még a konferencia előtt közlik a valóságot, miszerint ízelítő trailert fognak bemutatni a Valhalláról, nem pedig részletes játékmenetet.

A rajongók meglepően pozitívan fogadták a bocsánatkérést és minden felelősséget a Microsoftra hárítottak, akik azóta le is vették a felettébb kellemetlenre sikerült esemény teljes, alig 30 perces anyagát a világhálóról.

Az Assassin’s Creed Valhalla minden bizonnyal az eddigi legígéretesebb AC lehet. A szokásos éves megjelenések helyett most egy nagyobb szünetet tartottak az Odyssey után a fejlesztők, ami jó jel lehet a game kidolgozottsága szempontjából.

Az Assassin’s Creed Valhalla 2020 év végen jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X-re és Stadiára.

Még pár napig beszerezhető néhány olcsóbb játék Xbox One-ra:

https://liner.hu/ujabb-het-ujabb-akciok-az-xbox-webaruhazaban/