Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,793 $

Mélyül a politikai válság is a járványügyi válság mellett Szlovákiában

Szétesőben van a szlovák kormány immáron már a vakcinák témája mentén is, a kormányfőnek rég látott mélyponton van a támogatottsága.

Kassa, 2021. március 1. Az új koronavírus ellen kifejlesztett orosz oltóanyag, a Szputnyik V Szlovákiába küldött első szállítmányát fogadja Igor Matovic szlovák miniszterelnök (j) és Marek Krajci egészségügyi miniszter a kassai repülőtéren 2021. március 1-jén. Szlovákia kétmillió adagot vásárol az orosz vakcinából, ennek első fele a következő két hónapban, a második fele májusban és júniusban jut el az országba. MTI/AP/TASR/Frantisek Ivan
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

A szlovák négypárti kormánykoalíció tagjai közötti viták során az orosz vakcinák kérdése volt „az utolsó csepp a pohárban” – mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) kutatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Garai Nikolett hozzátette: februárban a kormánykoalíció egyik pártja az orosz vakcinák ellen szavazott, ennek ellenére Igor Matovic miniszterelnök megtette az orosz vakcina vásárlásához szükséges lépéseket. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Emiatt a koalíciós partnerek a miniszterelnök leváltásának és a kormány átalakításának szükségességéről kezdtek el tárgyalni – mondta a szakértő. Megjegyezte: a tárgyalások elkezdéséhez az is hozzájárult, hogy az egészségügyi válsághelyzet miatt többen az egészségügyi miniszter leváltását követelték, viszont ezt a miniszterelnök nem támogatta.

A szakértő szerint egy ideje már jól láthatóak az ellentétek a négypárti koalíció tagjai között. Alapvető probléma volt, hogy az országos teszteléssel kapcsolatban különböztek az álláspontok. Végül a miniszterelnök, annak ellenére, hogy több egészségügyi szakértő is ellenezte, ragaszkodott az országos teszteléshez.

A 2021. januári-februári időszakban még inkább elkezdett romlani a koalíciós partnerek közötti viszony, hiszen nem tudták megfékezni a vírus terjedését, az országos tesztelés nem hozta meg az eredményt, és az egészségügyi rendszer majdnem az összeomlás szélére került – fűzte hozzá a KKI kutatója.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Máris elfogták a miskolci női gyilkosság gyanúsítottját

Egy nővel végzett a férfi, akit rövid időn belül elfogtak a rendőrök, súlyos büntetésre számíthat a tette után.

Videón az Újpest 7-0-s győzelme a Diósgyőr ellen

Egy több mint fontos mérkőzés várt az Újpestre a Diósgyőr ellen, ugyanis a bennmaradás volt a tét, miután veszélybe került az NB1-es tagságuk.