Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,57 Ft
Euró
389,14 Ft
Font
455,01 Ft
Bitcoin
59,535 $

Önkéntes orvosnak állt egy ellenzéki polgármester

László Imre, Újbuda polgármestere személyesen is részt fog venni a járvány elleni harcban.

Budapest, 2020. november 4. László Imre (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Újbuda polgármestere beszédet mond Nagy Imre mártír miniszterelnök özvegye, Nagy Imréné Égető Mária emléktáblájánál Budapesten, a XI. kerületi Etele úton az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 64. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon, 2020. november 4-én. MTI/Mónus Márton
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A koronavírus járvány elleni védekezés érdekében önkéntes orvosként dolgozik a jövő héttől László Imre, a főváros XI. kerületének (Újbuda) polgármestere (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP).

A DK színeiben politizáló, korábban kórházigazgatóként dolgozó önkormányzati vezető a DK szombati online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy orvosként, polgármesterként és európai magyarként ez az egyetlen helyes döntés. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Akkor segíthet a legtöbbet az újbudaiaknak, ha újra felveszi a fehér köpenyt és orvosként is részt vállal a vírus elleni küzdelemben – tette hozzá.

Mint elmondta: a szintén önkéntes segítőnek jelentkező feleségével együtt fog a kerületi rendelőintézetben dolgozni.

Olyan feladatokat fog ellátni, amelyeket a rendelőintézet igazgatója meghatároz a számára; ha kell beszélget a betegekkel, ha kell olt, akár 24 órában is.

Elhatározásáról korábban tájékoztatta a kerületi operatív törzset, illetve továbbra is ellátja polgármesteri feladatait – fűzte hozzá.

Arról is szólt: azért vállalta az önkéntes munkát, hogy minél hamarabb túl legyünk a járványhelyzeten és minél többen megérjük a pandémia végét.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.

Ez az öt csapat biztosan ott lesz a Bajnokok Ligájában

Miután a Borussia Dortmund parádés győzelmet aratott szerdán, eldőlt, mely csapatok indulhatnak a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírásában.