Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,37 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
454,96 Ft
Bitcoin
57,519 $

Szívszorító reakció a texasi kormányzó lazítására: egy kimerült nővér vallomása

Több tízezer sorstársához hasonlóan egy texasi ápoló már hónapok óta vív kimerítő küzdelmet a kórházba szállított koronavírus-fertőzöttek életéért, miközben a vírus továbbra is tombol az államban és az egész Egyesült Államokban.

Illusztráció/MTI/EPA/Etiene Laurent
Egészség/Életmód

Nagy Noel

Szerkesztő

„Teljes mértékben pusztító volt eddig” – kezdte bejegyzését Brittany Smart, egy texasi kórház intenzív osztályán dolgozó ápoló, néhány perccel azt követően, hogy véget ért a műszakja és szemmel láthatóan ájulásig kimerült állapotban van.

Mint mondta, az egészségügyi dolgozók már elkezdték látni a fényt az alagút végén a koronavírus-vakcináknak és a csökkenő fertőzési számoknak köszönhetően – idézte a CBS Dallas-Ft. Worth regionális csatornája. Smart azonban hozzátette, a remény gyorsan szertefoszlott Greg Abott kormányzó bejelentésére, hogy lényegében újranyitják az államot. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

„Feladom, nem bírom tovább, túl sok holttestet láttam, akik úgy halmozódnak fel, mint a tűzifa. Nem fogjátok fel vagy egyszerűen nem érdekel titeket. Ez nem a politikáról szól. Ezek KIB****** EMBEREK és mind MEGHALNAK” –

írta egy közelmúltbeli Instagram-bejegyzésében.

A kormányzó döntése, miszerint eltörlik a kötelező maszkviselést, nagy port kavart az egészségügyi dolgozók körében. Smart sem reagált másképp, szerinte még nagyon nem biztonságos eltörölni ezt a szabályt, a kormányzó döntése emiatt „idegőrlő” volt.

„Szó sincs arról, hogy COVID-betegek már nincsenek többé, hogy nem halnak meg naponta. Annyiról van szó, hogy most már nem kell a kórház előtt egy hűtött kamiont tartanunk a sok holttestnek. Már nem fekszenek a folyosókon emberek és hordágyak. Egy picit fel tudtunk lélegezni, de nem mondanám, hogy jobb a helyzet”

A szakértők pedig már hetek óta figyelmeztetnek, hogy még egy nagyobb vírushullám érkezhet az Egyesült Államokban, főként a rendkívül fertőző, újonnan megjelent vírusvariánsok miatt. Smart megtörve azzal zárta: „a legnagyobb félelmem, hogy még több embert fogunk elveszteni”.

Újabb részletek láttak napvilágot a soroksári késelésről

A két férfi kamionsofőrként dolgozott, s épp pihenőidejüket töltötték, amikor vitatkozni kezdtek. Ez dulakodásig fajult, majd egyikük kést rántott.