Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Angela Merkel is megadta a zöld jelzést a Bundesliga újraindítására

Németország kancellára, Angela Merkel is megerősítette, a koronavírus-járvány miatt márciusban kényszerszünetre vonult német labdarúgó bajnokság, a Bundesliga folytathatja ebben a hónapban a 2019-2020-as kiírás küzdelmeit.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Ezzel a Bundesliga lesz az első az európai topliga, amely feléledhet a járvány okozta bénulásból. A Német Labdarúgó Szövetség (DFL) már tájékoztatta a csapatokat, hogy május 15-én, zárt kapuk mögött fogják újraindítani a bajnokságot. A folytatás végső dátumában csütörtökön, egy videókonferencián egyezett meg a DFL és a csapatok.

A bajnokságot vezető Bayern München elnöke, Karl Heinz Rummenigge megköszönte az ország politikusainak, hogy megadták a zöld jelzést a bajnokság folytatására, így lehetőségük nyílik a szezont a pályán eldönteni. A DFL elnöke, Christian Seifert is megszólalt a döntés kapcsán: Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„A mai döntés kiváló hír a Bundesliga és a Bundesliga 2 számára. A kluboknak és alkalmazottaiknak most nagy felelősségük van, hogy fegyelmezetten betartsák és betartassák az egészségügyi, illetve szervezési utasításokat. A nézők nélküli meccsek senkinek sem ideálisak, de a jelenlegi válsághelyzetben, ami néhány klub létét is fenyegeti, ez az egyetlen megoldás”

A DFL már ezelőtt is jelezte, ha nem tudják folytatni az idei szezont, akkor több első osztályú klub kerülhet az anyagi csőd szélére, azonban ettől már úgy tűnik, nem kell tartani. A végleges döntést megelőzően a liga első két osztályában 1724 koronavírus-tesztet végeztek el, amelyből 10 játékosnak, stábtagnak lett pozitív a tesztje.

A Bundesliga mellett már más helyeken is a végső tervezés fázisában vannak a ligák újraindítását illetően: a török Süper Lig június 12-én folytatja az idei szezont, míg a horvát első osztályban június 6-án rendezik az első bajnoki meccset. A La Liga elnöke, Javier Tebas üdvözölte a németek döntését, és szerinte ez a krízisből való kilábalás első lépése lesz.

Eközben hamarosan a Premier League sorsa is eldőlhet:

https://liner.hu/kopkodes-mezcsere-golorom-es-nezok-nelkul-indulhat-ujra-a-premier-league/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.