Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,17 Ft
Font
454,95 Ft
Bitcoin
58,568 $

Az USA egyik legnagyobb államában feloldják a korlátozások nagy részét

Greg Abbott, Texas kormányzója kedden bejelentette, el fogja törölni a kötelező maszkviselés követelményét, és engedélyezni fogja az üzleteknek és a különböző létesítményeknek a 100 százalékos kapacitáson való működést.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Abbott azzal indokolta a korlátozások radikális feloldását, hogy meredeken csökken a kórházban lévő koronavírus-fertőzöttek száma Texasban, valamint egyre több embert sikerül már beoltani a vakcinával – adta hírül az AA hírügynökség.

„Már túl sok texasit fosztott meg [a járvány] a munkalehetőségtől, a kis- és középvállalkozások pedig a számlákat is alig bírják befizetni. Ennek azonnal véget kell vetni, itt az ideje, hogy Texas újra 100 százalékosan kinyisson” Soron kívül Lázár szerint Karácsony és Vitézy vidéken nem tudnának boldogulni

mondta a kormányzó.

Mint mondta, rövidesen aláírja azt a kormányzói rendeletet, melynek köszönhetően március 10-tól a texasi vállalkozások immáron 100 százalékos kapacitással fognak tudni üzemelni. Ugyanezen a napon fog véget érni a kötelező maszkviselés is, szintén rendelet útján.

A kormányzó hozzátette, az állam nem fogja száz százalékosan elengedni azokat a védekezési praktikákat, amelyeket az elmúlt év során remekül betanult, hanem inkább minden lakosnak a saját kezébe helyezi a védekezési mechanizmust és a felelősséget.

A kormányzó sajtóirodájának közleménye szerint már 5.7 millió texasit oltottak be koronavírus-vakcinával, és mint mondták, jelenleg heti egymillió embert tudnak beoltani. Abbott azt is elmondta, hogy amennyiben bármelyik texasi megyében 15 százalék fölé szökik a kórházi kapacitás megteltsége, célzott intézkedésekhez fognak nyúlni.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Texasban a járvány kitörése óta 2.6 millió lakos koronavírus-tesztje lett pozitív, közülük viszont már 2.4 millió ember sikeresen felépült. A fertőzöttek közül mintegy 44 000 texasi vesztette életét a vírus szövődményeiben.