Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,96 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
61,002 $

Megölte a gazdáját a viadalokra használt kakas, aminek kést rögzítettek a lábához

Egészen elképesztő eset történt India déli részén, ahol egy illegális kakasviadalokra használt szárnyas, amelynek kést rögzítettek a lábára a győzelem érdekében, halálos sebet ejtett a saját gazdáján.

Epic

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Tragikomikus eseményről kaptak beszámolót az indiai Telangana állam Karimnaga régiójának rendőrkapitányságán. Egy kakas, amelynek kést rögzítettek a lábához annak érdekében, hogy hatékonyabban tudjon harcolni a kakasviadalokon, halálosan megsebesítette a gazdáját.

A férfit az ágyékán szúrta meg a kakas, miközben próbált elmenekülni – írja a rendőrségi beszámolók alapján a The Guardian. A férfi végül annyi vért vesztett, hogy már a kórházba szállítás előtt életét vesztette. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

A szürreális esemény azonban egy nagyon komoly vizsgálatot indított el, a rendőrök ugyanis elkezdtek nyomozni az illegális kakasviadal szervezői után. A rendőrök beszámolója szerint Lothunur falujában, ahol az eset történt, legalább 16 embert hoztak összefüggésbe a kakasviadal szervezésével.

A rendőrség elmondása szerint a halálos sebet okozó kakast valameddig a helyi rendőrkapitányságon tartották, azóta pedig egy baromfifarmra küldték. Közölték: az illegális kakasviadal szervezőivel szemben többek között emberölés, tiltott szerencsejáték szervezése és kakasviadal szervezése miatt emelhetnek vádat.

Habár Indiában ugyanúgy tiltott kakasviadalokat szervezni, főként Telangana, Andhra Pradesh, Karnataka és Odisah államok vidéki részein továbbra is meglehetősen gyakorinak tekinthetők, főleg a Sankranti hindu ünnepség idején.

Ezen kakasviadalok ráadásul szó szerint élet-halál harcok, ugyanis általában egy-egy 7.5 centiméteres pengehosszúságú kést szoktak a szárnyasokra rögzíteni, majd fogadnak arra, hogy melyik kerül ki győztesen. Évente több ezer kakas leli ebben halálát, és az illegalitása ellenére nagy tömegeket szokott vonzani.