Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,15 Ft
Euró
390,97 Ft
Font
458,25 Ft
Bitcoin
63,962 $

45 percnél rövidebb félidőkkel térhet vissza a Premier League?

A Premier League visszatéréséről zajló folyamatos egyeztetések körül sok szokatlan, már-már furcsa ötlet került elő, ami közül itt egy újabb: az angol PFA vezetője, Gordon Taylor nem zárja ki a lehetőségét a 45 percnél rövidebb félidőknek.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Az angol topfutball klubjai már pénteken jelezték közös szándékukat, hogy mindenképpen be kívánják fejezni a Premier League 2019-2020-as kiírását. A jelenlegi tervek szerint június közepén folytatnák a szezont, de a játékosok egészségét figyelembe véve fogják meghozni a végső döntést.

Gordon Taylor a BBC Radio 4 egyik műsorában fejtette ki a helyzet jelenlegi állását. A PFA-elnök kiemelte, a biztonságot tekintik elsődlegesnek, és a kormány egészségügyi szakértőivel egyeztetve egy megfelelő egészségügyi protokollt fognak megalkotni, hogy a folytatás lehetségessé váljon. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

„Pénteken tartunk egy megbeszélést az érintett felek között a Premier League sorsáról, ahol már vélhetően a végső részletekben is meg tudunk egyezni, az azt követő héten pedig az edzőknek és a játékosoknak is továbbítjuk az információkat. Minden klub egyesével fogja átnézni a tervezetet”

Több klub részéről is felmerült, hogy töröljék az idei szezont, jellemzően azok részéről, akik ezzel jól járnának. Taylor erre vonatkozóan kiemelte, még csak az alapvető protokollokat fektetik le, erről a kérdésről a jövőben fognak tárgyalni.

„Nem tudjuk, mit hoz a jövő. Amit tudunk, hogy rengeteg javaslattal, ötlettel álltunk elő, kezdve a több cserelehetőségtől egészen a 45 percnél rövidebb félidőkig. A semleges helyszínek ötlete is felmerült. Még nem tudunk semmit se biztosan, meg kell várnunk, míg tisztul a kép”

Taylor elképzelhetőnek tartja a Premier League június közepén történő visszatérését, viszont ahhoz kelleni fog a liga játékosainak széleskörű tesztelése. Jelenleg nagymértékű tesztkapacitással rendelkeznek, ami nagyjából napi 100 ezerre tehető.

A Tottenham kapusa szerint nem lenne fair a Liverpoolra nézve, ha nem koronáznák őket bajnoknak:

https://liner.hu/hugo-lloris-kegyetlen-lenne-a-liverpoolra-nezve-ha-nem-ok-lennenek-a-bajnokok/