Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,83 Ft
Bitcoin
63,833 $

A kínai vakcinák beérkezésével nagy lendületet kapott az oltási kampány

A kormányzati statisztikák szerint 232 ezer embert oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen az elmúlt egy hétben, ilyen hétre még nem volt példa a kampány kezdete óta.

Hajdúböszörmény, 2021. február 28. Nagy Imréné lakót beoltják a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája második adagjával Hajdúböszörményben, a Magyarországi Baptista Egyház Emmaus Idõsek Otthonában 2021. február 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A koronavirus.gov.hu tette közzé az oltásról a legfrissebb adatokat, ezek alapján itthon már legalább 677 682 ember kapott legalább egy dózisnyit valamilyen koronavírus elleni vakcinából, míg 249499-en már a második dózist is megkapták.

Az elmúlt 24 órában emellett a napi rekord is megdőlt, 114 ezer első dózist osztottak ki az orvosok ez idő alatt ötezer második mellett. Ez még valószínűleg korábbi adat lehet, mert bár nemrég a kormány úgy döntött, nagy jutalékot ad a háziorvosoknak, amennyiben hétvégén is oltanak, ez csak mától van érvényben. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A 60 év felettiek oltása a Sinopharm, az ez alatti krónikus betegeké pedig az AstraZeneca oltóanyagával folyik. Előbbivel napi 55, utóbbival napi 10 embert lehet beoltani praxisonként, míg a kormányzati oltópontokon a Pfizer vakcináját használják.

A harmadik hullám érkeztével, melyre Orbán Viktor hívta fel a figyelmet, az oltási terv is változhat, az elsődleges az lesz, hogy minél többen kapjanak meg legalább egy dózist a vakcinából, mivel ez is gátolhatja a súlyos betegségek kialakulását.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.