Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,53 Ft
Euró
390,80 Ft
Font
457,94 Ft
Bitcoin
63,849 $

Orbán Viktor kimondta: „Csupa rossz hírem van”

Nem éppen jó hírekkel jelentkezett Orbán Viktor miniszterelnök a legújabb Facebook-videójában, ahol megerősítette, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta a legnehezebb két hete előtt állunk.

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Orbán közvetlenül azt követően jelentkezett be, hogy járványmatematikusokkal tartott megbeszélést, akik kapcsán elmondta, hogy „egy nagyon különleges tudást birtokló orvos-tudós csapat”, hiszen ők tudják feltérképezni, hogy az egészségügyi jelenségek milyen trendekké állnak össze, vagyis „mi vár ránk a következő hetekben”.

A miniszterelnök ezt követően kitért arra, amit bizonyára senki nem szívesen hall, hogy „csupa rossz híre van” a trendekre vonatkozóan. Orbán ezt követően bejelentette, az egész járvány legnehezebb két hete áll előttünk. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Mint a miniszterelnök is jelezte, ez elsősorban az újfajta koronavírus-mutációkra vezethető vissza, mely miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog. Hozzátette: olyan terhelés lesz a kórházakon, mint amilyen még nem volt eddig.

Orbán kijelentette, hogy minden orvosra, minden ápolóra, minden lélegeztetőgépre szükségünk lesz, és arra kér mindenkit, hogy a lehető legfegyelmezettebben próbálják betartani az operatív törzs által közzétett előírásokat.

„Versenyt futunk az idővel” – jelentette ki a miniszterelnök, kitérve arra, hogy ha sokan jelentkeznek az oltásra, így sokan oltatják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül, amennyiben viszont kevesen, ez a „nagy nyomásos” időszak hosszabb ideig fog terjedni.