Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Rossz hírt közölt Müller Cecília

Az országos tisztifőorvos megnevezte azokat a helyeket, ahol a brit variáns már biztosan jelen van Magyarországon.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Elkészültek az újfajta szennyvízvizsgálatok, köszönhetően egy magyarországi fejlesztésnek. Ezek a vizsgálatok már képesek kimutatni a brit variánst a szennyvizekben, ami támpontot adhat a következő időszakban.

Müller Cecília megerősítette, hogy a vizsgálatok alapján Budapesten, Debrecenben, Tatabányán, Székesfehérváron és Győr településein már kimutatták a brit mutációt, ami sokkal gyorsabban képes terjedni. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Emellett emelkedő tendenciát mutat az örökítőanyag Salgótarjánban és Szombathelyen, addig a többi helyen stagnálás látható, ami azonban egy magas szinten értendő. Annak ellenére, hogy a többi helyen nem növekszik jelenleg a szennyvizekben az örökítőanyag mennyisége, az tartósan magasan áll. „Ez nem túl jó hír.” – mondta Müller, aki nem érti azokat, akik kivárnak az oltásokkal.

A laboratóriumi humán mintákból, vagyis a PCR tesztekből február 23-ig 400 főnél mutatták ki a brit mutációt. 34 főnél egy járványügyi jelentőséggel kevésbé bíró vírusmutánst észleltek, illetve 9 főnél az először Csehországban azonosított variánst detektálták. Ami jobb hír, hogy a brazil és a dél-afrikai mutánst továbbra sem tudták kimutatni Magyarországon.

Nemsokára jönnek a fizetős koronavírus elleni vakcinák

Ebből a 400 esetből mindössze 10 főnél tudtak utazással összefüggésbe hozható fertőzést kimutatni, ami azt jelenti, hogy beindult a brit variáns közösségi terjedése. A jobb hírek közé tartozik, hogy a jelenlegi oltások, amiket Magyarországon is használnak, hatékonyak a mutációk ellen.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.