Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Koronavírus – aggasztóvá vált a helyzet Balassagyarmaton

Lassan, de biztosan emelkedett a betegszám, vagyis a fertőzöttek számához viszonyított kórházi ápoltak száma a polgármester közleménye szerint.

...svg content...Balassagyarmat, 2020. december 30. A koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát tartalmazó dobozt viszik a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézetben 2020. december 30-án. Ezen a napon megérkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendő. A vakcinákat tartalmazó hűtőládákat 21 oltópontra szállítják, több fővárosi és vidéki kórházba. MTI/Komka Péter
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Csach Gábor vasárnap arról írt a Facebookon, hogy kifejezetten aggasztónak ítéli meg a járványhelyzetet Balassagyarmaton.

A városvezető közölte, a helyi kórházban két hete emelkedik a betegszám, ezért az elkövetkező hetekben további súlyosbodás várható. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

„Jelenleg 56 covid-beteg fekszik a fertőző osztályokon, közülük majd minden második beteg súlyos állapotban van, 12-en vannak lélegeztető gépen” – tájékoztatta a nyilvánosságot Csach, aki egyúttal hozzátette, az orvosok egyértelműen a brit koronavírus-mutációt tartják felelősnek az esetszámok berobbanásáért.

Nemcsak időseknél, hanem egyre több fiatalnál is diagnosztizálták a covid-fertőzést, a napi beazonosított esetszám pedig 6,8-ra nőtt, ami rendkívül aggasztó.

Az oltással kapcsolatban Csach elmondta, a kórház oltópontján szombatig 4,2 ezer embert oltottak be, közülük 70-et orosz Szputnyik V-vel, komoly mellékhatások egyiküknél sem léptek fel.

„Teljesen feleslegessé válik minden szigorítás, bezárás, tilalom, ha bárki betegen dolgozni megy, vagy a gyermekét ilyen esetben iskolába/óvodába/bölcsődébe viszi” – jegyezte meg a polgármester Facebook-posztjában.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.