Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,395 $

Belehalt a koronavírusba egy makkegészséges tinédzser

Az elmúlt 24 órában újabb 10.406 koronavírus-fertőzést regisztráltak az Egyesült Királyságban, tovább nő az Covidos megbetegedésben elhunytak száma.

Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Folyamatosan esik a napi új fertőzések száma az Egyesült Királyságban és Boris Johnson a járványhelyzetben kivetett szigorú korlátozások feloldására vonatkozó terveinek bejelentésére készül. 

A Metro tudósításából kiderül, hogy a mai adatok szerint az országban 445 olyan személy vesztette életét Covidos megbetegedés következtében, akiknél az elmúlt 28 napban koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak.  Soron kívül Szia, Orbán Viktor! Ki a kedvenc mesehősöd?

Ezzel a hivatalos adatok szerint 120.365 főre növekedett a járvány áldozatainak száma az Egyesült Királyságban, ugyanakkor az ország statisztikai ügynökségei szerint körülbelül 139.000 ember kiadott halotti bizonyítványában került megemlítésre a Covid-19.

Az elmúlt 24 órában koronavírusos megbetegedés következtében elhunytak között szerepel egy 16 éves fiatal is, aki semmilyen ismert egészségügyi problémával nem rendelkezett. A 445 esetből a legfiatalabb 16 éves, a legidősebb 100, és 4 személyen kívül minden elhunyt rendelkezett valamilyen fennálló betegséggel a Covid-19 mellett. 

Az Egyesült Királyságban eddig több mint 17 millió koronavírus elleni védőoltást adtak be, ebből körülbelül 605 ezer személy a második dózis oltóanyagot is megkapta. Az új napi ügyek számának folyamatos csökkenése és a magas oltottsági számok együttese aközvéleményt a szigorú korlátozások feloldásának szorgalmazására buzdítja.

Boris Johnson, egy Egyesült Királyság miniszterelnöke a járványhelyzet ellen kivetett szabályok fokozatos feloldására készül, a kormány nyilatkozata szerint március 8-ra tervezik az iskolák kapuinak megnyitását a diákok számára és elképzelhető, hogy Húsvéttal már kisebb összejövetelek szervezésre is lehetőség lesz.

Hét újszülött vesztette életét egy gyermekkórházban történt tűzesetben Indiában

Rövid időn belül újabb halálos tűzeset történt Indiában, melynek következtében hét újszülött életét vesztette.