Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,45 Ft
Euró
389,16 Ft
Font
454,95 Ft
Bitcoin
59,534 $

Még mindig küzdenek a kegyetlen hideggel a fűtés nélkül maradt texasiak

Több millió texasi áram nélkül maradt háztartás szenved a brutális hidegben, és tűnik, még messze a vége.

Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Nem enyhül a cudar időjárás Texasban, ahol több millió háztartás maradt teljes mértékben áramellátás nélkül, így pedig a fűtést sem tudják megoldani az otthonaikban.

A közutálat tárgyává vált bizottság, amely a megbízható energiaellátásért felel az államban, elmondta, hogy ha minden jól alakul, a szolgáltatók lassan vissza tudják állítani a körforgásban lévő rövidebb áramkimaradásokat a hosszú ideig elhúzódó szünetek helyett. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Súlyos a helyzet azonban a dermesztő hideggel küzdő családok számára, Angel Garcia, egy texasi nővér a CNNnek elmondta, hogy szigorú megfigyelés alatt kell tartaniuk 5 hónapos kisfiát, aki koraszülöttként jött a világra, és attól tartanak, kifogynak a számára szükséges oxigénből.

A Garcia család a fűtés nélkül maradt házban arra kényszerült, hogy kislányuk, Jordan játékkockáinak elégetésével próbálják melegen tartani az otthonukat. Azt is hozzátette, hogy azoknak, akik nem itt élnek, fogalmuk sincs a helyzet súlyosságáról: szomszédai a kerítéseiket bontják le, hogy azzal fűtsenek.

Nem csak az energiakimaradás okoz gondot a texasiak számára, a vízkészleteik is veszélyben vannak a csövek és vezetékek fagyása miatt.

Az időjárás-előrejelés nem adott okot az örömre, a térség számára folytatódik az elviselhetetlen hideg. Múlt csütörtök óta 16-an vesztették életüket az extrém körülmények miatt az államban.

Eredetileg 340 év börtönbüntetést is kaphatott volna egy amerikai hajóskapitány

Börtönbe került egy kaliforniai hajóskapitány, aki egy 34 ember halálát okozó tűzben mondták ki bűnösnek.

Nemigazán mozdult el a forint árfolyama péntek reggelre

Péntek reggel szinte nem változott a csütörtök esti jegyzéshez képest a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben.