Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,47 Ft
Euró
385,54 Ft
Font
448,67 Ft
Bitcoin
61,611 $

Müller Cecília kimondta azt, amit nagyon nem akartunk hallani

Az országos tisztifőorvos mondta ki azt, amit nagyon nem akartunk hallani a második hullámot követően, de ez olyasvalami, amivel szembe kell nézni.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Egy ideje aggasztóak a magyar járványügyi adatok, ami minden bizonnyal az országba bejutott brit mutációnak köszönhető, mely sokkal gyorsabban képes terjedni. A jobb hírek közé tartozik, hogy a problémásabbnak ítélt brazil és dél-afrikai verziót egyelőre nem detektálták hazánkban.

Közben az is kiderült, hogy a Pfizer, illetve a Moderna vakcináik a mutációk ellen is képes védelmet nyújtani, még ha nem is mindegyiknél ugyanolyan mértékben. Ez főként a dél-afrikai variánsra értendő, ami talán a legveszélyesebb a terjedése miatt. Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Szlávik János sem remél nyitást a következő hetekben a jelenlegi helyzet miatt, miközben Müller Cecília kimondta, hogy ez kvázi már a harmadik hullám, amit nyilván szerettünk volna elkerülni, de már benne lehetünk.

„Ennek tulajdonképpen elméleti jelentősége van. Én úgy vélem, hogy a harmadik hullám elkezdődött. Láttuk azt, hogy az első hullám szépen lecsengett, nyugvópontra helyeződött. A második hullám sajnos ősszel elkezdődött, inkább nyár végén.”

„Sokkal magasabbra szökött, mint az első hullámban a fertőződések száma volt. A lefelé menő szakasz sajnos nem csengett le. Tehát nem ért vissza arra nyugvó szintre, amely a kezdet kezdetén, a második hullám kezdetén volt.”

„Ehelyett elkezdett egy hétig, tíz napig stagnálni a fertőzések száma, majd sajnos emelkedésnek indult. Úgy vélem, hogy most egy emelkedő szakaszban vagyunk, egyértelműen látszik az adatokból, úgyhogy beszélhetünk egy harmadik hullám kezdetéről.”

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.