9 évesen diplomázhat le a belga csodagyerek

Kiss László

2019. november 15. - 19:41

A belga Laurent Simons idén decemberben szerezheti meg diplomáját az Eindhowen Egyetemen, mindezt ráadásul úgy, hogy kilenc hónap alatt végzi el az egyébként hároméves alapfokú képzést.

A hamarosan villamosmérnöki végzettséggel is büszkélkedő srác itt nem áll meg, édesapja szerint az alapfokú képzés elvégzése után a PHD fokozat megszerzésébe is belekezd, ám, hogy melyik egyetemen, azt egyelőre nem árulták el. Hogy nem átlagos gyerekről van szó, azt jól jelzi, hogy hatévesen iratkozott be a középiskolába, amikor pedig épp unatkozott, szerepet vállalat egy kutatási projektben az amszterdami Orvosi Központban.

Peter Baltus, Simons egyetemi mentora először úgy gondolta, hogy nagyon furcsa lenne egy ennyire fiatal gyereket tanítani, ám ma már nem is figyel erre, és ugyanúgy beszél fiatal diákjával, mint huszonéves társaival.

Simons információfeldolgozását a fotografikus memóriája segíti, ám a professzor szerint képességei jóval túlmutatnak a memórián, hiszen azt az anyagot, ami mások 8-12 hét alatt sajátítanak el, a 9 éves diák egy hét alatt elsajátítja.

A szülők eközben nincsenek könnyű helyzeteben, hiszen óriási érdeklődés övezi gyereküket, ám ők szeretnék, ha a hirtelen jött népszerűség nem venné el a gyerekkorát, ugyanis társaihoz hasonlóan a sok tanulás mellett azért ő is szeret játszani. Simons egyébként már most tudja, mivel akar foglalkozni felnőtt korábban, célként a mesterséges szervek készítését és gyártását jelölte meg.

Fotó: Instagram/Laurent Simons