Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,08 Ft
Euró
394,71 Ft
Font
464,55 Ft
Bitcoin
63,416 $

Oroszország mintegy 7000 orosz katona holttestét hagyta Ukrajnában

Habár Ukrajna több alkalommal is felajánlotta, hogy visszaszolgáltatja a holttesteket, az orosz fél még mindig nem hajlandó reagálni a megkeresésre.

...svg content...Ukrán katona gépfegyverére tûzött orosz katonai fejfedõvel a hosztomeli Antonov repülõtéren 2022. április 2-án. MTI/AP/Vadim Ghirda
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Olekszij Arestovics, az ukrán elnöki adminisztráció vezetőjének tanácsadója megosztotta, Oroszország mintegy 7000 halott orosz katona holttestét hagyta Ukrajnában, melyeket az ukránok hullaházakban és hűtőkocsikban őriznek, amíg az orosz fél nem hajlandó elszállítani őket.

Arestovics kijelentette, az ukrán kormány korábban arra alapozta az általa közölt 18 600 orosz halottról szóló jelentését, miután a harctérről származó ukrán jelentések, valamint a lehallgatott orosz katonai kommunikáció nyomán az adatokat összesítették. Soron kívül Napsütés, gomolyfelhők és zivatarok – változékony idő vár ránk hétfőn

Megosztotta, Ukrajna már a háború harmadik napján megpróbálta visszaszolgáltatni 3000 halott orosz katona holttestét, azonban az orosz fél annyit mondott: nem hiszik, hogy valóban ennyi orosz katona halt volna meg, ők nem fogadják el, ezért nem is hajlandók átvenni.

Annak ellenére, hogy sorra gyűlnek az orosz katonák holttestei, s Ukrajna több alkalommal is javasolta a cserét, erről a mai napig nem hajlandók tárgyalni az oroszok. Az ukrán belügyminisztérium ezért létrehozott egy honlapot, és egy külön erre a célra használatos Telegram-csatornát, ahová feltöltik a halottakról és a hadifoglyokról készült képeket, a hozzátartozók pedig egy online űrlapot kitöltve további információt kaphatnak családtagjaikról.

(Sky News)

Lázár János szerint csődöt fog jelenteni a Karácsony Gergely vezette Budapest

Lázár János úgy látja, Karácsony Gergely vezetésével Budapest csődbe fog menni, ami egy igen súlyos helyzetet teremthet.