Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,122 $

Eddig mintegy 7 millió forint kárt okoztak a fatolvajok Kiskunhalason

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A polgármester megelégelte a helyzetet, ezért a 100 jogtalanul eltulajdonított fa ügyében feljelentést tett a rendőrségen, ismeretlen tettesek ellen.

Eddig mintegy 7 millió forint kárt okoztak azok a tolvajok, akik engedély nélkül vágták ki és vitték el a közterületeken lévő fákat Kiskunhalason, s a legtöbb ilyen jellegű incidens a Sáros és Polgár utca mögött, a Dong-ér völgyi út melletti csatorna zöldterületén történt.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

Itt 86 darab szil, fűz és nyárfa kivágott nyomaira bukkantak az illetékesek, s az Erzsébet királyné tér erdős részéről 13 darab, míg a Határ úti lőtérről két darab akácfát vittek el, ám a valós szám ennél is magasabb lehet.

„A legtöbb helyen kézi fűrésszel és baltával esetek neki a fáknak, sok helyen teljes facsoportok tűntek el, amit azóta feltehetően eltüzeltek”

– mondta Greguss Viktor városi főkertész, aki hozzátette, több helyen látható, hogy a fatolvajok rendszeresen visszajárnak.

A fatolvajok országszerte jelentős károkat okoznak

Kollárné Dr. Lengyel Linda jegyző elmondta, hogy Fülöp Róbert polgármester megelégelte a helyzetet, ezért a 100 jogtalanul eltulajdonított fa ügyében feljelentést tett a rendőrségen, ismeretlen tettesek ellen – számolt be a baon.hu.

Ám a Dong-éri út melletti területen az újratermelődő, nagy mennyiségű, illegálisan lerakott hulladék is gondot okoz, amelynek eltakarítása újabb jelentős kiadás lenne az önkormányzatnak, viszont a dolog meglehetősen sürgős, hiszen több helyen is patkányinvázió-közeli állapot uralkodik a környék utcáin.

Tavaly nyáron pedig három férfi ellen indult nyomozás, akik csaknem 20 köbméternyi fát tulajdonítottak el a Sajókaza melletti erdőből, ám a szakemberek szerint a fatolvajok országszerte jelentős károkat okoznak.