Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

600 millió dollárba kerülhet az összeomlott baltimore-i híd újjáépítése

A híd összeomlása miatt a baltimore-i kikötő egy ideig nem fog működni.

Fotó: MTI/AP/WJLA
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, kedden, a hajnali órákban összeomlott a Patapsco folyó felett átívelő, több mint 2,5 kilométer hosszú, négysávos Francis Scott Key híd, miután egy vélhetően meghibásodott teherhajó nekiütközött. Úgy tudni, több ember is a vízbe eshetett a baleset következtében, keresésükre azonnal műveletet indítottak a hatóságok.

Szakértők szerint a baltimore-i híd összeomlása komoly kereskedelmi következményekkel jár, az újjáépítés költségei pedig a becslések szerint meghaladják a 600 millió dollárt. A helyi hatóságok közlése szerint Baltimore kikötője „további értesítésig” lezárásra került a tengeri és a közúti forgalom elől. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Hozzátették azonban, hogy a kikötő, ahová évente több mint egymillió konténer érkezik és távozik, a teherautók előtt továbbra is nyitva áll, nekik engedélyezik az áruk elszállítását a területről. Ugyanakkor a kedden, a hajnali órákban a Francis Scott Key hídnak ütköző teherhajó okozta omlás „egy időre elzárja Baltimore forgalmát.

Richard Meade, a Lloyd’s List munkatársa a Sky Newsnak nyilatkozva megosztotta, már most is zajlanak az átirányítások, melyeknek „hatalmas biztosítási következményei” vannak, mivel a vállalatoknak és a hatóságoknak mérlegelniük kell, hogyan tereljék át a kereskedelmet más kikötőkbe.

Baltimore az Egyesült Államok tizenegyedik legnagyobb kikötője konténerkezelés tekintetében, sőt, a Maryland Port Administration szerint a legforgalmasabb amerikai kikötő az autóexportban, mivel 2023-ban több mint 750 ezer jármű fordult meg a kikötőben. Tavaly a második legforgalmasabb kikötő volt a szénkivitel tekintetében is.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.