Több mint 60 ezer szurkolót engednek be a Wembley Stadionba az elődöntőre és a döntőre

Fotó: Flickr/linus_art
not image

Borbély Fanni

2021. június 22. - 16:31

Az Euro 2020 elődöntőinek és döntőjének befogadóképességét a Wembleyben 75 százalékra emelték, ami azt jelenti, hogy több mint 60 ezer szurkoló vehet részt a mérkőzéseken.

Minden jegytulajdonosnak szigorú belépési feltételeket kell teljesítenie, többek között negatív koronavírus-teszttel vagy a teljes oltás igazolásával kell rendelkeznie – két adaggal, 14 nappal a mérkőzés előtt.

Bár a kormány, a labdarúgó-szövetség és az UEFA között a korlátozások áthidalására irányuló tárgyalások eredményéről nem érkezett bejelentés, amely szerint a döntőn akár 2500 VIP-tag is részt vehetne, mindez csak még valószínűbbé teszi a megállapodás létrejöttét.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy mostantól még több szurkoló léphet át a Wembley kapuján, és élvezheti az Euro 2020 döntőjét. Miközben továbbra is haladunk a lezárásból való kilábalást célzó ütemtervünkkel, a közönség biztonságának megőrzése továbbra is elsődleges prioritásunk”

– mondta Oliver Dowden kulturális miniszter.

Az UEFA kedden hangsúlyozta, hogy a karanténmentes utazás akadályoztatása ellenére nem tervezik az elődöntő vagy a döntő elköltöztetését a Wembleyből, és Aleksander Ceferin elnök üdvözölte a megnövekedett kapacitásról szóló híreket.

“Nagyszerű hír, hogy ennyi szurkoló a Wembleyben nézheti majd meg az Euro 2020 utolsó három mérkőzését. Az elmúlt 18 hónap megtanított minket arra – a pályán és azon kívül is –, hogy a szurkolók mennyire szerves részét képezik a játéknak. Ez a torna a remény jelzőfénye volt, amely megnyugtatta az embereket, hogy visszatérünk a normálisabb életvitelhez, és ez egy újabb lépés ezen az úton. Hálás vagyok a miniszterelnök úrnak és az Egyesült Királyság kormányának a kemény munkájukért, amellyel ezeket a megállapodásokat véglegesítették velünk, hogy a torna döntő szakasza nagy siker legyen a Wembleyben”

– mondta.