Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

5,5 tonnányi radioaktív víz szivárgott a Csendes-óceánba

A fukusimai atomerőműből került az óceánba a szennyezett víz.

Fukusima, 2023. július 21. 2023. július 21-én, egy sajtóbejáráson készült kép a radioaktív elemektõl nagy teljesítményû szûrõrendszer segítségével (ALPS – Advanced Liquid Processing System) megtisztított hûtõvíz óceánba engedésére szolgáló csõvezetékekrõl a Tokyo Electric Power Company Holdings (TEPCH) által üzemeltetett, a 2011-es földrengést követõ szökõárban megsérült fukusimai Daiicsi atomerõmûben. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) július 4-én közzétett jelentése szerint nem veszélyezteti a környezetet a nukleáris katasztrófa sújtotta erõmûben kezelt víz óceánba engedése. MTI/EPA pool/Majama Kimimasza
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Szerda reggel, az erőmű dolgozói észlelték a szivárgást, melynek során csaknem 5,5 tonna radioaktív szennyvíz szivárgott a Csendes-óceánban. A TEPCO közölte, hogy a szennyezett hűtővíz tisztítására használt berendezés kivezetőjéből folyt el a víz, ám azt eddig még nem tudni, hogy mi okozta a szivárgást.

A tokiói elektromos művek tavaly ősztől a tisztított hűtővizet már a tengerbe engedheti, a mostani incidenst megelőzően ugyanakkor a víz jelentős része a talajba szivárgott. A TEPCO szerint ugyanakkor a közeli vízelvezető csatornában sem mutattak ki megemelkedett sugárzási szintet. A vállalat biztonsági okokból megtiltotta a belépést az érintett területekre – számolt be róla az Index. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

A Fukusima Daiicsi atomerőműben a Japánban 2011 márciusában bekövetkezett földrengés és szökőár okozott súlyos károkat, melyek során több reaktor is károsodott, háromban pedig zónaolvadás következett be. A környezetbe kijutó radioaktív anyagok súlyos szennyeződést okoztak a környéken, minek következtében 20 kilométeres körzetben kitelepítették a lakosságot.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.

Újabb gyorshajtókat fogtak Óbudán

Sorra fogják a gyorshajtókat Budapest III. kerületében, ahol nagy sláger túl gyorsan hajtani, aminek megvan a maga veszélye.

Fizetőssé tennének egy budapesti iskolát, akár 100-150 ezres tandíjat is bevezethetnek

Átvenné az államtól a budapesti Tamási Áron Általános Iskola és Gimnáziumot az alapítványi Gábor Dénes Egyetem, 2025-től pedig tandíj bevezetését is tervezik.