Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

450 ezer forintot kaphatnak azok, akik beoltatják magukat koronavírus elleni vakcinával

Az egykori amerikai elnökaspiráns arra kérte fel a kormányt, hogy pénzügyi támogatással ösztönözzék az embereket, ezáltal még a szkeptikusokat is meg lehetne győzni arról, hogy igényeljék a COVID-19 védőoltásokat.

...svg content...Mainz, 2020. november 20. 2020. november 20-án, a Biontech német biotechnológiai gyógyszercég által közreadott, dátum nélküli kép egy ampulla BNT162b2 elnevezésû, az új típusú koronavírus ellen védelmet nyújtó vakcináról a németországi Mainzban. Sajtóértesülések szerint ezen a napon a Biontech és a Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat a vakcina sürgõsségi jóváhagyását kérte az amerikai Élelmiszer-, és Gyógyszerfelügyelettõl (FDA). MTI/Biontech SE/EPA
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egykori amerikai elnökaspiráns arra kérte fel a kormányt, hogy pénzügyi támogatással ösztönözzék az embereket, ezáltal még a szkeptikusokat is meg lehetne győzni arról, hogy igényeljék a COVID-19 védőoltásokat.

A marylandi republikánus politikus, John Delaney a CNBC-nek adott interjúban elmondta, akkor lehetne a leghatékonyabb módon elősegíteni a vakcinációs kampányt, ha bizonyos pénzösszeget folyósítanának azok részére, akik részt vesznek az oltási programban. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Minél gyorsabban érjük el a lakosság 75%-ának átoltottságát, annál hamarabb vethetünk véget a pandémiának, és térhetünk vissza a normális kerékvágásba. Véleményem szerint egy olyan kezdeményezést kellene indítanunk, amellyel bátoríthatnánk az embereket arra, hogy adassák be magukkal a vakcinát.”

Delaney hangsúlyozta, még a juttatások ellenére sem gondolja úgy, hogy a vakcinák nyújtotta lehetőséggel mindenkinek élnie kellene. A politikus szerint egy 1 500 dolláros, vagyis körülbelül 450 ezer forintos támogatást kaphatnának azok, akik rábólintanak az oltásra.

„Ha még így is fél valaki a vakcinától, nem muszáj kérnie, mivel ehhez joga van. Nem kötelező részt venni a programban, de még ennek ellenére is jótékony hatással számolhatunk, hiszen a nyájimmunitás eléréséhez főként a kockázati csoporthoz tartozó személyeket szükséges mozgósítanunk. Úgy hiszem, ez egy ‘win-win’ szituáció, amiből mindenki csak profitálhat.”

Delaney ötlete nagyjából 380 milliárd amerikai dollárba kerülne, ami 110 milliárd dollárral több, mint amennyit a kormány márciusban a koronavírus-járvány következtében kialakult gazdasági károk enyhítésére költött. Akkortájt minden egyes házaspár 2 400 dollár juttatást kapott, az egyedül élő állampolgárokat pedig 1 200 dollárral támogatta a kabinet.

A Pfizer és a Moderna védőoltásai előreláthatólag december közepén eshetnek át a kötelező hitelesítéséken, az FDA jóváhagyása után akár még idén elkezdődhet az Egyesült Államokban a vakcinák beadása.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.