Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,93 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
467,79 Ft
Bitcoin
64,201 $

Több mint 40 milliárd forint bónusz ütheti a WizzAir fejének markát

A csaknem 41.3 milliárd forintos jutalom feltétele, hogy a magyar vonatkozású légitársaság részvénypiaci értéke megduplázódik a következő 5 évben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Markus Winkler
Belföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Több tízmilliárd forint értékű jutalom ütheti Váradi József, a WizzAir vezérigazgatójának markát, ha a következő öt évben sikerül a légitársaság részvénypiaci értékét több mint kétszeresére növelnie – írja a Napi.hu az Airportalra hivatkozva.

A százmillió fontos, vagyis körülbelül 41.3 milliárd forintos bónusz feltétele, hogy a fapados légitársaság értékpapírjainak ára mostantól számítva öt év alatt 48-ról 120 font fölé emelkedjen a brit tőzsdén. A portál beszámolója szerint a bónusz összegét részvényekben, négy éves kifizetési periódusban vehetné fel a vezérigazgató.

Ez azt jelenti, hogy éves szinten átlagosan 20 százalékot kell növekednie az értékpapírok értékének, ha pedig 10 és 20 százalék közötti a bővülés, 20 millió fontról indul a bónusz összege, és párhuzamosan növekszik az árfolyammal együtt.

A szakértők szerint a WizzAir részvényeseinek célja, hogy ezzel a lehetőséggel tartsák a magyar vonatkozású vállalatnál Váradit, miután fény derült rá, hogy a vezérigazgatót több másik cég is megkörnyékezte. A Wizz-vezér a koronavírus-járvány miatt kevesebb fizetést kap idén, bére nagyjából 700 millió forint összesen.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.