Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

360 ezer háztartás maradt áram nélkül egy hatalmas vihar miatt az Egyesült Államokban

Egy masszív vihar sújtott három amerikai államot a hétvégén, melynek következtében 360 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Fotó: EPA/CJ GUNTHER
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy masszív, erős széllel kísért vihar söpört végig a hétvégén az Egyesült Államokon, melynek következtében Maine államban 197 ezer, New York államban 81 ezer, míg New Hampshire-ben 73 ezer háztartásban ment el az áram. Robert Buxton, a New Hampshire-i Biztonsági Minisztérium Nemzetbiztonsági és Vészhelyzet-kezelési Osztályának igazgatója szombat este a lakossághoz szólva úgy fogalmazott:

„Vigyázzon magára és családjára, ha áramszünet van. A csapatok kint vannak és keményen dolgoznak a kiesések helyreállításán. Ha leszakadt vezetékekkel találkozik, maradjon távol, és hívja a 911-et.” Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Elővigyázatosságból több tanácsot is megosztott a lakossággal, többek között: gyertyák helyett az emberek használjanak zseblámpát, továbbá tartózkodjanak a gáztűzhelyek vagy sütők alternatív fűtésként való használatától. Az USA Today szerint asárnap reggelre az északkeleti országrészt hó borította, New Yorkban számos fa kidőlt, több utat és autópályát pedig elárasztotta a víz.