18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

30 évvel ezelőtti gyilkossági ügyet oldottak meg egy DNS-minta alapján

Egyre több ehhez hasonló hírrel találkozhatunk, s valószínűleg fogunk is a technika fejlődésével.

Fotó: Unsplash/Lacie Slezak
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Újabb család kapott választ arra, ki gyilkolta meg szerettüket hosszú évtizedekkel ezelőtt: egy nő ellen elkövetett hidegvérű gyilkossági ügyet sikerült megoldani 30 év után, a nyomozók pedig ebben az esetben is egy DNS-minta alapján tudták azonosítani a nő gyilkosát.

A hatóságok közlése szerint Roslin Kruse mindössze 23 éves volt halálakor. A fiatal nőt utoljára 1993. november 1-jén látták élve Tampában, s még aznap holtan találták egy út szélén Gibsontonban. A boncolás során pedig megállapításra került, hogy a nőt megfojtották. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A Hillsborough megyei seriff hivatalának közlése szerint annak ellenére, hogy a nőt és a halál okát is azonosították, a hatóságok egészen a közelmúltig nem tudták megoldani Kruse ügyét, csakhogy most a DNS-profilozás lehetővé tette, hogy a holttestéből vett mintát összevessék a több mint egy évtizede elhunyt feltételezett gyilkos gyermekével.

Már a nyomozás kezdeti szakaszában is gyanús volt a férfi

A hatóságok egészen biztosak abban, hogy Michael Rizzo volt a felelős Kruse haláláért. A gyilkossággal kapcsolatos kezdeti nyomozásban ugyan rövid ideig Rizzo is szerepelt gyanúsítottként, miután megállapították, hogy Kruse „egy ismeretlen személlyel” szállt be egy járműbe, mielőtt a holttestét megtalálták az úttesten.

A seriff irodája szerint a nyomozók végül a járművet egy tampai Mike Drive-on lévő lakóházhoz követték – ahol Kruse-t is utoljára látták élve –, és tudták, hogy Kruse és az ismeretlen személy bement az ingatlanba. Noha „ez a megfigyelés gyanút keltett”, a seriffi hivatal megjegyezte, hogy akkor „nem találtak a bűncselekményre utaló közvetlen bizonyítékot”.

Rizzo kevesebb mint egy kilométerre lakott attól az útszéli helytől, ahol Kruse holttestét megtalálták, a korai nyomozás szerint pedig a gyilkosság napján ő vette fel a nőt. Rizzo állította, hogy élve tette ki a nőt, és hevesen tagadta, hogy köze lenne Kruse halálához. S bár az akkoriban végzett poligráfos vizsgálat „megtévesztésre utalt a válaszaiban”, a seriff szerint Rizzo feleségétől és akkori barátnőjétől származó ellentmondásos információk csak „tovább bonyolították a nyomozást”.

A hatóságok azonban nem hagyták veszni az ügyet, összegyűjtötték és eltárolták az üggyel kapcsolatos törvényszéki bizonyítékokat, köztük egy akkoriban Kruse testéből vett ismeretlen DNS-mintát, mely 2021 novemberéig nem hozott találatot. Végül egy, a Rizzo lányától vett DNS-minta bizonyította be, hogy a férfi fojtotta meg 30 évvel ezelőtt az akkor még csak 23 éves nőt. Rizzo 2011. március 1-jén halt meg a floridai Orange megyében. Kruse pedig ügyét most már hivatalosan is lezárták.

Nem mindennapi, zárás utáni akciót hirdetett az Auchan

A zárás utáni vásárlási lehetőség a törzsvásárlók számára lett meghirdetve.

Bekavarhat egy dolog azoknak, akik még idén igényelnék a CSOK-ot, vagy a Babavárót

A már megszokott módon rövidesen eljön az igazgatási szünet ideje, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban nem lehet hivatalos ügyeket intézni.