Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

25 éve adták át a Budapest legnagyobb terminálját

Csaknem 30 ezer négyzetméteren terül el a 2B terminál.

Budapest, 2015. március 17. A brit és az orosz nemzeti légitársaság egy-egy gépe a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2b. Termináljánál. Elõtérben az utasok személyautóinak parkolója a fõváros XVIII. kerületében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Különleges évfordulót ünnepelnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az akkor még Ferihegy 2B néven átadott terminál építését 1997-ben kezdték el, majd csaknem másfél évnyi munka után végül megnyílt az utasok előtt.

Az új épület megálmodása a jelentős forgalomnövekedés miatt elkerülhetetlenné vált, átadásának idején az összes külföldi légitársaság innen fogadta az utasokat. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

„1998. december 7. fontos nap volt a budapesti légikikötő életében, hiszen negyedszázaddal ezelőtt ezen a napon adták át a 2A Terminál „nagytestvérét”, a 2B Terminált.”

„Az elmúlt 25 évben a 2B Terminál számtalan élmény, meghitt pillanat és találkozás színtere volt. Kezdetben a külföldi légitársaságok repülőgépei, ma pedig már a schengeni övezeten kívüli járatok indulnak és érkeznek a B oldalon.”

„A megnyitás óta több millió utazás kezdődött és ért véget itt, a 25. születésnapját ünneplő 2B Terimálon” – számolt be róla közösségi oldalán a Budapest Airport.