Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

2400 klímaaktivistát vett őrizetbe a holland rendőrség

Az Extinction Rebellion közleménye szerint addig fogják folytatni a hasonló megmozdulásokat, amíg a céljukat el nem érik.

Fotó: EPA/PHIL NIJHUIS
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Al Jazeera közlése szerint 2400 klímaaktivistát, köztük kiskorúakat vett őrizetbe a rendőrség szombaton, miután a fosszilis tüzelőanyagok támogatása elleni tüntetés összecsapássá fajult Hollandiában.

Mint kiderült, a hatóságoknak vízágyúval kellett szétoszlatnia a tömeget, amely a rendőrség többszörös felszólítása ellenére lezárta az A12-es autópályát Hágában. A hírportál hozzátette, sérültekről nem érkezett jelentés. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Azt viszont megerősítették, hogy a tüntetést az Extinction Rebellion mozgalom szervezte, s egy közleményben azt állították, addig fogják folytatni a hasonló megmozdulásokat, amíg a céljukat el nem érik. A mostani demonstráción mintegy 10 ezren (köztük idősek és gyermekek is) vettek részt.

A tömeg folyamatosan azt skandálta, „a tengerszint emelkedik, ahogyan mi is”. Egyúttal azzal fenyegetőztek, hogy minden nap visszajönnek, ha a rendőrség megpróbálja megállítani őket, s állítólag vasárnapra újabb tüntetést szerveznek.

Nem ez volt az első ilyen jellegű megmozdulás Hollandiában: korábban megírtuk, hogy május végén szintén az Extinction Rebellion szervezett tüntetést, amelyet követően több mint 1500 főt tartóztattak le, illetve a vízágyút is be kellett vetnie a rendőrségnek.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.