Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,063 $

Összesen 2200 évre ítélték a ‘Ndrangheta több mint 200 tagját Olaszországban

Az olasz történelem egyik legnagyobb maffiapere zárult le.

Fotó: MTI/AP/Valeria Ferraro
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Sky News jelentése szerint a három éven át tartó, az olasz történelem egyik legnagyobb maffiaperében maffiózók, vállalkozók és politikusok is részt vettek, a vádak között pedig gyilkosság, korrupció, kábítószer-kereskedelem, pénzmosás és zsarolás is szerepelt.

Több mint 300 vádlott ellen indult eljárás 2021 januárja óta, akiket azzal vádoltak, hogy a nagyhatalmú bűnszervezet, az ‘Ndrangheta tagjai voltak: most pedig több mint 200 bandatagot ítéltek összesen több mint 2200 év börtönbüntetésre. Soron kívül Egyre nagyobb szerepet játszik a közösségi média az álláskeresésben

A 18. században a dél-olaszországi Calabriában alapított ‘Ndrangheta a világ egyik legerősebb, legkiterjedtebb és leggazdagabb bűnszervezetévé nőtte ki magát: jelenleg ez egyetlen maffia, mely a világ minden kontinensén aktív, és állítólag az európai kokainkereskedelem 80 százalékát ellenőrzi, becslések szerint pedig éves szinten közel 60 milliárd euró forgalmat bonyolít.

A bűnszervezet által elkövetett bűncselekmények súlyosságát jelzi, hogy az ügyben eljáró három bírónak egy védett házban kellett élnie, rendőri védelem mellett, egészen október 16. óta, amikor is visszavonultak, hogy megfontolják ítéletüket az olasz történelem egyik legnagyobb maffiaperében.

A különleges erők és az elit egységek 2019 decemberében csaptak le a ‘Ndranghetára, amikor közel 3000 egyenruhás razziázott 12 olasz régióban,miközben Németországban, Svájcban és Bulgáriában is letartóztatásokat eszközöltek. Miután több millió euró értékű ingatlant és készpénzt foglaltak le, mintegy 300 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Hatalmas robbanás történt egy katonai bázison, 20 kambodzsai katona meghalt

Legkevesebb 20 kambodzsai katona vesztette életét egy katonai bázison bekövetkezett robbanás következtében.

Folytatódik a Chelsea vesszőfutása az angol bajnokságban

Ugyan nem kapott ki a Chelsea szombaton késő este az angol bajnokság 30. fordulójában, nem is lehetnek elégedettek.

A klasszis Messi két gólt lőtt és két gólpasszt osztott ki az Inter Miami meccsén

Lionel Messi parádés teljesítményt nyújtott, a New England Revolution ellen az MLS-ben, akik az 1. percben gólt szereztek, majd hengerelt az Inter Miami.