Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

Összesen 2200 évre ítélték a ‘Ndrangheta több mint 200 tagját Olaszországban

Az olasz történelem egyik legnagyobb maffiapere zárult le.

Fotó: MTI/AP/Valeria Ferraro
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Sky News jelentése szerint a három éven át tartó, az olasz történelem egyik legnagyobb maffiaperében maffiózók, vállalkozók és politikusok is részt vettek, a vádak között pedig gyilkosság, korrupció, kábítószer-kereskedelem, pénzmosás és zsarolás is szerepelt.

Több mint 300 vádlott ellen indult eljárás 2021 januárja óta, akiket azzal vádoltak, hogy a nagyhatalmú bűnszervezet, az ‘Ndrangheta tagjai voltak: most pedig több mint 200 bandatagot ítéltek összesen több mint 2200 év börtönbüntetésre. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

A 18. században a dél-olaszországi Calabriában alapított ‘Ndrangheta a világ egyik legerősebb, legkiterjedtebb és leggazdagabb bűnszervezetévé nőtte ki magát: jelenleg ez egyetlen maffia, mely a világ minden kontinensén aktív, és állítólag az európai kokainkereskedelem 80 százalékát ellenőrzi, becslések szerint pedig éves szinten közel 60 milliárd euró forgalmat bonyolít.

A bűnszervezet által elkövetett bűncselekmények súlyosságát jelzi, hogy az ügyben eljáró három bírónak egy védett házban kellett élnie, rendőri védelem mellett, egészen október 16. óta, amikor is visszavonultak, hogy megfontolják ítéletüket az olasz történelem egyik legnagyobb maffiaperében.

A különleges erők és az elit egységek 2019 decemberében csaptak le a ‘Ndranghetára, amikor közel 3000 egyenruhás razziázott 12 olasz régióban,miközben Németországban, Svájcban és Bulgáriában is letartóztatásokat eszközöltek. Miután több millió euró értékű ingatlant és készpénzt foglaltak le, mintegy 300 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.