Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Mióta itt jártál:

Többéves hajtóvadászat után elfogtak egy olasz maffiavezért

Fotó: Unsplash/Logan Meis A kép illusztráció.
not image

Borbély Fanni

2022. november 1. - 23:37

A rendőrség közleménye szerint a többéves hajtóvadászat után múlt szerdán sikeresen elfogtak egy olasz maffiavezért, a jelenleg 68 éves Carmine Alfonso Maioranót.

A Reuters jelentése szerint a hatóságok közleményben tudatták, hogy az argentin szövetségi rendőrség Buenos Aires külvárosában tartóztatta le az olasz maffiavezért, ezzel pedig egy többéves hajtóvadászat ért véget.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A közlemény szerint Carmine Alfonso Maioranót, az olasz ‘Ndrangheta maffia 68 éves vezetőjét múlt szerdán kapcsolták le a Buenos Aires tartománybeli Guernica városában.

Az olasz származású Maiorano már egy ideje a nemzetközi hatóságok egyik legfőbb célpontja, s azzal vádolják, hogy Latin-Amerika és Európa között folytatott illegális kábítószer- és fegyverkereskedelmet.

Az Interpol árgus szemekkel figyeli a maffia tagjait, s hivatalos álláspontjuk szerint az olasz ‘Ndrangheta “a világ egyik legkiterjedtebb és leghatalmasabb bűnszervezete”.

A nemzetközi elfogatóparancsot még 2015-ben adták ki, az Interpol pedig 2020-ban aktivizálta magát, amikor elkezdte összehangolni a bűnözői csoport felszámolására irányuló nemzetközi erőfeszítéseket. A rendőrségi közlemény szerint a maffia pár éve vetette meg a lábát Argentínában, ahol albánokkal együtt tevékenykedett.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.