Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,33 Ft
Euró
393,86 Ft
Font
461,13 Ft
Bitcoin
70,716 $

Már 2024 előtt ember léphet a Holdra?

A SpaceX alapítója és vezérigazgatója szerint sokkal hamarabb megtörténhet az újbóli holdra szállás, mint azt korábban tervezték.

NASA
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Elon Musk legutóbbi Twitter-bejegyzésében arról írt, mivel a Super Heavy hordozórakéta fejlesztései az előre tervezetthez képest sokkal gyorsabb tempóban zajlanak, így hamarabb bekövetkezhet a prognosztizált holdra szállás.

Könnyen elképzelhető, hogy ismét csupán Elon Musk véletlenszerű kirohanásának lehettünk szemtanúi, tehát mérget azért ne vegyünk a szavaira, abban viszont mégis igaza van, hogy a booster építése eddig kiváló ütemben folyik. Soron kívül Kocsis Máté Magyar Péterről: „Nem ember és nem apa az ilyen”

Az Artemis-misszió során legalább nyolc, optimális esetben tizenhat indítást kell lebonyolítani annak érdekében, hogy eljuthassanak a modulok és az űrhajók a Holdra, ami korántsem lesz egyszerű feladat.

Ha mindez nem lenne elég, a NASA elemzéseiből kiderült, hogy a speciális szkafanderek tervezési folyamatai megakadtak, ezért meglehet, a 2024-es időpontot elfelejthetjük, helyette későbbi dátumot kell beírnunk a naptárba.

Ezzel szemben úgy tűnik, minden a normális kerékvágásban zajlik, a SpaceX nemrégiben felhelyezte a Super Heavy booster tetejére a Starshipet, ezáltal minden idők legnagyobb rakétáját állították össze a texasi bázisukon. Már csak arra várnak, hogy az egység megkapja az FAA, vagyis a szövetségi légi adminisztráció engedélyét, ezt követően pedig már neki is láthatnak a tesztrepüléseknek.

A NASA néhány hete kifizetett 300 millió dollárt a SpaceX-nek abból a 3 milliárdból, amit a projektre szántak, és úgy tűnik, ennek egyetlen centje sem kidobott pénz, Elon Muskék ugyanis maradéktalanul felhasználják a pénzügyi forrásokat a gépezetek finomhangolására.

Széles mosollyal lépett a tárgyalóterembe az antifa támadások elsőrendű vádlottja

Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken állt bíróság elé, hatalmas volt az érdeklődés.