Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Egy év múlva újra látogatható lesz a Notre-Dame

A tervek szerint egy év múlva újra megnyílik a katedrális a pusztító tűzvész után.

Fotó: Depositphotos
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután 2019-ben hatalmas lángok emésztették fel a Notre-Dame épületét, nem sokkal később nemzetközi együttműködéssel megkezdődött az ikonikus katedrális újjáépítése. Az AP információi szerint pedig a helyreállítási munkálatok pénteken mérföldkőhöz érkeznek.

Egy év múlva ugyanis, egészen pontosan 2024. december 8-án a székesegyház újra megnyitja hatalmas kapuit a nagyközönség előtt. Emmanuel Macron francia elnök is bejárta az elkerített helyreállítási helyszínt, ahol kőművesek, ácsok és több száz más mesterember dolgozik, hogy beleférjenek a 12 hónapos határidőbe. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Amikor pedig végeztek munkájukkal, átadják a Notre-Dame papjainak, alkalmazottainak, kórusainak és hívőinek, akik majd imákkal, énekekkel és áhítattal avatják újra a székesegyházat.

Az újjáépítés terén a közelmúltban figyelemre méltó előrelépés történt: hatalmas tölgyfa gerendákat emeltek be – melyeket a Notre-Dame középkori építése során akkor úttörőnek számító ácstechnikával állítottak össze –, hogy a székesegyháznak újra legyen tetőszerkezete.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.