Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,77 Ft
Euró
393,60 Ft
Font
458,38 Ft
Bitcoin
64,099 $

2023-ban kerül forgalomba a Tesla Cybertruck

A Tesla azt tervezi, hogy a korszakalkotó elektromos pickupon kívül jövőre elindítja a Full Self-Driving (FSD) önvezető technológia széleskörű bétatesztjét is.

Tesla
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A villanyautókat gyártó óriáscég alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk a vállalat texasi gyárának nyitóünnepségén bejelentette, jövőre kezdik meg a régóta várt Cybertruck értékesítését.

A színpadon tartott előadása során a világ leggazdagabb emberének számító üzletember bemutatta a Tesla első sorozatgyártású villanypickupját, ami még mindig pontosan úgy néz ki, mint a korábbi változatok, csupán annyi különbség fedezhető fel rajta, hogy az ajtóiról hiányoznak a kilincsek. Soron kívül Végre rájöttek a tudósok, honnan származhat a Föld körül keringő „minihold”

Mindez nem véletlen, hiszen az autó beépített, mesterséges intelligencián alapuló rendszere automatizált módon észlelni fogja, ha a sofőr éppen ki szeretné őket nyitni, így nem kell bajlódni az állandó csukogatásukkal.

Elon Musk azon túl, hogy részletezte a jövőbeli terveket, egyúttal bocsánatot is kért a Cybertruck megjelenésének késése miatt, hiszen az autót eredetileg 2019-ben szerették volna piacra dobni, ám a céldátum végül először a koronavírus-járvány kitörése miatt, később pedig a chiphiány következtében módosult.

A Tesla a futurisztikus járművet a texasi Gigafactory üzemben fogja összeszerelni, ami a várakozások szerint az Egyesült Államok legnagyobb volumenű és kapacitású autógyára lesz.

Musk megemlítette azt is, hogy világszerte egyre több hasonló Gigafactory-t szeretnének létesíteni, ahol környezetbarát módon folyhat a munka, nem mellesleg növelhetik a legyártott villanyautók mennyiségét is, ezáltal tovább fejlődhet az egyébként is patinás vállalat.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

4-2-re fordított a Manchester United, kikaptak Szoboszlaiék Liverpoolban

A Manchester United és a Liverpool is egy nagyon nehéz estén van túl az angol bajnokságban.