Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

2023-ig húzódhat a globális chiphiány

Az Intel vezérigazgatója újfent kifejtette véleményét a jelenlegi helyzetről, és elmondta, két leghamarabb két éven belül állhat helyre a kereslet és kínálat egészséges aránya.

Unsplash
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Pat Gelsinger arra számít, hogy hatalmas hiányok maradnak a chippiacon annak ellenére, hogy a félvezetőipar igyekszik reagálni a megnövekedett keresletre.

Erre készülve az Intel bejelentette, hogy 30 milliárd ringgit (7,1 milliárd dollár) értékű beruházást hajt végre, hogy a következő 10 évben bővítse az országban a gyártási kapacitásait. Gelsinger arra számít, hogy a lépés több mint 4000 új munkahelyet teremt – írta a Napi.hu. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

Az Intel vezére hozzátette, az iparágnak a korornavírus-járvány közel két évvel ezelőtti kitörése óta a kapacitásépítésre irányuló erőfeszítései legalább három évig tartanak, amíg eredményt hoznak.

„Az általános félvezetőhiány meglehetősen jelentős, és a félvezetőipar a covid-járvány előtt évente körülbelül 5 százalékkal növekedett. A koronavírus-járvány megzavarta az ellátási láncokat, amelyek negatívba fordultak. A kereslet évről évre 20 százalékkal nő most, és a megzavart ellátási láncok nagyon nagy szakadékot hoztak létre, és ez a robbanásszerű kereslet továbbra is fennáll” – magyarázta a vezérigazgató.

Gelsinger kiemelte, a folyamatos kapacitásnöveléssel és az ázsiai gyárak építésével hosszabb távon rendeződhet a helyzet, bár ahhoz, hogy eljussunk addig, hogy érezni lehessen a hatást, még éveket kell várni.