Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,78 Ft
Euró
392,63 Ft
Font
458,53 Ft
Bitcoin
61,653 $

2023-ig húzódhat a globális chiphiány

Az Intel vezérigazgatója újfent kifejtette véleményét a jelenlegi helyzetről, és elmondta, két leghamarabb két éven belül állhat helyre a kereslet és kínálat egészséges aránya.

Unsplash
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Pat Gelsinger arra számít, hogy hatalmas hiányok maradnak a chippiacon annak ellenére, hogy a félvezetőipar igyekszik reagálni a megnövekedett keresletre.

Erre készülve az Intel bejelentette, hogy 30 milliárd ringgit (7,1 milliárd dollár) értékű beruházást hajt végre, hogy a következő 10 évben bővítse az országban a gyártási kapacitásait. Gelsinger arra számít, hogy a lépés több mint 4000 új munkahelyet teremt – írta a Napi.hu. Soron kívül Beindult a szezon, ezek most a slágerországok a magyarok körében

Az Intel vezére hozzátette, az iparágnak a korornavírus-járvány közel két évvel ezelőtti kitörése óta a kapacitásépítésre irányuló erőfeszítései legalább három évig tartanak, amíg eredményt hoznak.

„Az általános félvezetőhiány meglehetősen jelentős, és a félvezetőipar a covid-járvány előtt évente körülbelül 5 százalékkal növekedett. A koronavírus-járvány megzavarta az ellátási láncokat, amelyek negatívba fordultak. A kereslet évről évre 20 százalékkal nő most, és a megzavart ellátási láncok nagyon nagy szakadékot hoztak létre, és ez a robbanásszerű kereslet továbbra is fennáll” – magyarázta a vezérigazgató.

Gelsinger kiemelte, a folyamatos kapacitásnöveléssel és az ázsiai gyárak építésével hosszabb távon rendeződhet a helyzet, bár ahhoz, hogy eljussunk addig, hogy érezni lehessen a hatást, még éveket kell várni.

Már több mint 11 ezer embert evakuáltak egy elszabadult vulkán miatt

Eddig összesen több mint 11 ezer embert kellett kimenekíteni egy elszabadult vulkán miatt Indonézia északi részén.

Újabb földrengés csapott le Japánra, többen megsérültek

Eddig legkevesebb nyolc sérültről tudni, akik megsérültek a földrengés következtében Japánban, de úgy tűnik, nem keletkeztek nagyobb károk.