Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,62 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
457,68 Ft
Bitcoin
64,495 $

2021-ben nem lesz influenzajárvány Magyarországon?

Lehetséges, hogy idén nem kell számolnunk az influenzajárvánnyal, ami sok esetben könnyítené meg az egészségügyben dolgozók munkáját.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Lehetséges, hogy idén nem kell számolnunk az influenzajárvánnyal, ami sok esetben könnyítené meg az egészségügyben dolgozók munkáját.

Még mindig nagy terhelésnek vannak kitéve az egészségügyi dolgozók, akik ádáz harcot vívnak a koronavírus ellen. Jó hír, hogy a számok folyamatos csökkenést mutatnak, és ha ez így folytatódik tovább, egy újabb mérföldkő következhet a kórházakban ápolt covid-betegek számában. Soron kívül Németh Krisztián visszaemlékezett a Liverpoolban töltött időszakára, Szoboszlairól is beszélt

A csökkenő tendencia jól megfigyelhető, így hamarosan 4 000 alá csökkenhet azon koronavírus-betegek száma Magyarországon, akiket a különböző egészségügyi intézményekben ápolnak. Ugyanakkor a mutáns vírus miatt sem nyugodhatunk meg, amit már a hazánkban is detektáltak.

Ez pedig potenciális veszélyt jelenthet egy harmadik hullám kialakulására, de úgy tűnik, hogy az influenzajárvánnyal talán nem kell számolnunk, mely adott esetben komoly táptalajt jelenthetne a világjárványnak.

Nagyon sokan éltek az ingyenes influenza elleni oltás lehetőségével, és mivel a magyar emberek betartják a maszkviselésre vonatkozó korlátozásokat, az influenzajárvány még mindig nem alakult ki, hiába tartózkodunk zárt terekben a hideg idő miatt.

Intenzív szakápoló: “arculcsapás számunkra a felelőtlen emberek viselkedése járvány idején”

Az RTL Híradóban elhangzottak szerint az influenzafigyelő szolgálat a legfrissebb jelentésében azt mondta, hogy január első hetében mindössze 4 100-an mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Még jobb hír, hogy a levett minták egyikében sem mutatták ki az influenzavírust.

Tavaly ugyanebben az időszakban több mint kétszer annyian, 9 500-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ezt tapasztalta Torzsa Péter családorvos is, aki a híradó kérdésére elmondta, nagyon kevesen érkeztek ezekbe a rendelőkbe influenzaszerű tünetekkel.

„Akinek magas láza volt, izomfájdalma, a végén az derült ki, hogy koronavírus-fertőzésben szenvedtek.” – mondta a szakember, aki szerint a koronavírus elleni védekezés az influenza ellen is segít.

Rusvai Miklós víruskutató szerint az sem kizárt, hogy idén nem is lesz influenzajárvány, ugyanis 2020 nyarán az egyenlítőtől délre, ahol mindig hamarabb üti fel a fejét az influenzavírus, idén elmaradt a járvány. A Nemzeti Népegészségügyi Központ jelentése szerint Magyarországon eddig egy alkalommal, egy szeptember végén levett mintában mutatták ki az influenzavírust.

Károly király egészségi állapota miatt a legrosszabbra készülnek a palotában

Sajtóértesülések szerint III. Károly király nincs jól, a palotában pedig már készülnek a legrosszabb forgatókönyvre.