Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,61 Ft
Euró
393,23 Ft
Font
459,88 Ft
Bitcoin
70,117 $

2000 forintot kért egyetlen tablettáért egy magyar orvos, aki a kórházból lopta a Favipiravirt

Letartóztattak egy orvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy a Szent László kórház COVID osztályáról lopott gyógyszerekkel kereskedett.

Mumbai, 2020. június 23. Eladó mutatja a Glenmark gyógyszergyártó cég Favipiravir nevû készítményét egy mumbai gyógyszertárban 2020. június 23-án. Az indiai gyógyszerfelügyelet által engedélyezett Favipiravirt az enyhe vagy közepes tünetek enyhítésére kezelésére ajánlják koronavírusos betegeknél. MTI/EPA/Divjakant Szolanki
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

2000 forintot kért tablettánként egy lopott gyógyszerekkel kereskedő orvos, így egy doboz Favipiravirt 80 ezer forintért adott. A Szent László Kórház COVID osztályáról csempészhette ki a koronavírusos megbetegedés kezelésre használt gyógyszert a doktor.

Az RTL Híradó riportja szerint a rendőrség egy házkutatás során foglalta le a Favipiravir nevű gyógyszert, melyet, akinek nem volt pénze egy egész dobozra, megvehetett levelenként is. A gyanúsított rezidens orvos a Szent László Kórház Hematológiai Intézetében töltötte szakmai képzését, és a COVID osztályon is dolgozott, így juthatott hozzá az értékes tablettákhoz. Soron kívül Robbanás történt Lágymányoson egy társasházban, áldozat is van

A 33 éves férfinek egy 60 év körüli nő lehetett a bűntársa, akivel akkor barátkozott össze, amikor az asszonyt koronavírus-fertőzéssel kezelte. Miután a páciens meggyógyult, illegális gyógyszerkeresedelembe kezdtek a nő vallomása szerint. Az ügyben vesztegetés, sikkasztás, és a betegek veszélyztetése miatt indult eljárás.

Dr. Késmárky András sürgősségi szakorvos elmondta, hogy orvosi felügyelet nélkül a gyógyszer szedése életveszélyt is jelenthet a betegek számára. A koronavírus tüneteit enyhítő Favipirt gyorsított eljárásban engedélyezték Magyarországon, és kizárólag kórházi osztályon alkalmazható.