Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

17 éves tehetség váltja Vinícius Júniort a brazil válogatottban

Megerősített információk szerint Endrick lép Vinícius Jr. helyére a brazilok Uruguay elleni Copa-negyeddöntőjén.

...svg content...Fotó: EPA/CAROLINE BREHMAN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A 17 éves futballtehetség, Endrick fogja helyettesíteni a sárgalapok miatt eltiltott Vinícius Júniort a brazil válogatott szombati, Uruguay elleni Copa América negyeddöntő mérkőzésén – jelentette be Dorival Junior szövetségi kapitány.

A Las Vegas-i Allegiant Stadionban sorra kerülő rangadó előtt tartott sajtótájékoztatón a brazil tréner kiemelte: „Egy fontos játékost ugyan elvesztettünk, de nyertünk egy fiatal tehetséget, aki épp keresi a lehetőséget. Talán ez Endrick ideje, hogy megmutassa magát.” Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

A Palmeirasból hamarosan a Real Madridba igazoló csatár eddig csak csereként lépett pályára a Copa América csoportmérkőzésein. Dorival Junior elmondása szerint Endrick nem kifejezetten klasszikus középcsatár, inkább szereti bejárni az egész pályát és mélységi futásokkal operálni.

A brazil válogatott támadójátékának hatékonyságát illetően Dorival optimista: „Remélem, hogy megtaláljuk az utat a gólszerzéshez. A csapat munkája arra összpontosul, hogy lehetőségeket teremtsünk a támadóknak a befejezésre, a területre való befutásra és az ellenfél védelmének megbontására.”

Az uruguayi szövetségi kapitány, Marcelo Bielsa nem tulajdonít különösebb jelentőséget Vinícius hiányának. „Véleményem szerint ez egyáltalán nem befolyásolja a helyzetet. Brazília olyan ország, ahol rengeteg kiváló szélső játékos van, akik a világ legnagyobb csapataiban szerepelnek és remek teljesítményt nyújtanak” – nyilatkozta Bielsa.

A mérkőzés rendkívül izgalmasnak ígérkezik, hiszen Uruguay csoportelsőként, míg Brazília a második helyen végezve jutott a negyeddöntőbe. A győztes a Kolumbia-Panama párharc nyertesével mérkőzhet majd meg a július 10-én megrendezésre kerülő elődöntőben.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Magyar Péter tagadja, hogy vezetőnek és politikusnak készült volna

Magyar Péter most azt állítja, vezetőnek és politikusnak sem készült, amiben sokan kételkednek, látván azt, hogyan építette fel magát.