Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

141 millió forintnyi bírságot kapott az X Ausztráliában

Ausztrália pénzbírságot szabott ki az X-re, amiért a platform „hiányos” információkat közölt arról, hogyan kezeli a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélésekkel kapcsolatos tartalmakat.

...svg content...Fotó: Unsplash/Kelly Sikkema
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Elon Musk által birtokolt platform egyre nagyobb bajban van, hiszen újabb jogi ügybe keveredett, ezúttal Ausztráliában: az ország összesen 610 500 ausztrál dollár (141,7 millió forint) bírságot szabott ki a korábban Twitter néven ismert X-re, amiért a platform „hiányos” információkat közölt arról, hogyan kezeli a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélésekkel kapcsolatos tartalmakat.

Ez pedig egy újabb kudarc az Elon Musk birtokában lévő platform számára, hiszen mint ismert, az Európai Bizottság mindössze pár napja indított hivatalosan is vizsgálatot az X ellen, miután korábban figyelmeztetést adott ki a platformon megjelent, az Izrael és a Hamász közötti háborúhoz kapcsolódó dezinformációk és illegális tartalmak miatt. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Az ausztrál e-Safety Commission, az online biztonságot felügyelő hatóság hétfőn egy közleményben jelentette be, hogy az X kitérő választ adott számos kérdésükre, melyek azzal voltak kapcsolatosak, hogy a platform miként kezeli a gyermekekkel való visszaéléssel kapcsolatos anyagok problémáját.

A bizottság végül azzal vádolta meg a platformot, hogy egyes kérdésekre egyáltalán nem adott választ, egyes részeket teljesen üresen hagyott, illetve hiányos vagy pontatlan válaszokat adott. Julie Inman Grant eSafety biztos a közleményben hangsúlyozta:

„A Twitter/X nyilvánosan kijelentette, hogy a gyermekek szexuális kizsákmányolásának kezelése az első számú prioritás a vállalat számára, de ez nem lehet csak üres beszéd, a szavakat kézzelfogható tettekkel kell alátámasztani.”

A platformnak a bizottság közlése szerint most 28 napja van arra, hogy vagy kérje a felszólítás visszavonását, vagy fizessen. A CNN megkereste az ügyben az X illetékeseit is, azonban egyelőre nem kívántak reagálni.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.