Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

1200 méterről zuhant a halálba egy 33 éves férfi a Grand Canyonban

A szörnyű tragédia a Grand Canyon egyik népszerű sétányáról zuhant le, s szörnyethalt.

Fotó: Unsplash/Omer Nezih Gerek
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint az arizonai hatóságok számoltak be arról, hogy egy 33 éves férfi 1219 méteres magasságból zuhant le a Grand Canyonban, az egyik népszerű sétányról.

Az egyelőre csak 33 éves férfiként azonosított férfi a Grand Canyon West Skywalkon tartózkodott, majd átesett a peremen, s egyenesen a mélybe zuhant. A Mohave megyei seriff hivatalának kutató- és mentőszolgálata egy Facebook-bejegyzésben azt is megosztotta, hogy az eset még június 5-én történt. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Aznap egy műszaki kötélmentő csapat érkezett a Skywalkhoz – egy patkó alakú üveghídhoz, mely 21 méter magasan nyúlik ki a Grand Canyon pereme fölé –, miután bejelentették, hogy valaki átesett a peremen.

A bejegyzésből az is kiderült, hogy két kötéltechnikai szakember „a Kingman (Közbiztonsági Minisztérium) Ranger helikopterével a helyszínre érkezett, és megállapította, hogy a férfi elhunyt. A seriffhivatal jelenleg is vizsgálja a haláleset körülményeit.

A férfi holttestét nem sokkal később átszállították a Hualapai Nemzethez, egy szövetségileg elismert indián törzshöz, mely Arizona északnyugati részén található. A Nemzeti Parkszolgálat szerint a Grand Canyon Nemzeti Parkon kívül, a Grand Canyon West területén található Skywalk a Hualapai törzs kezelése alatt áll.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.