Clouds
21 Budapest
Dollár
344,61 Ft
Euró
369,21 Ft
Font
428,54 Ft
Bitcoin
25,754 $

Már 12 ezer orvos közölte, hogy tagja marad a kamarának

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Néhány nap alatt 4 ezerrel növekedett azoknak az orvosoknak a száma, akik a Magyar Orvosi Kamara tagjai szeretnének maradni.

A szervezet hivatalos Facebook oldalán közzétett bejegyzésből kiderül, miszerint immár 12 ezer orvos erősítette meg, hogy tagja marad a Magyar Orvosi Kamarának (MOK), ami jelentős növekedésnek mondható a péntek kora délutáni 8 ezerhez képest.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

A MOK-nak összesen mintegy 50 ezer tagja lehet, nekik 30 nap alatt nyilatkozniuk kell, hogy továbbra is a kamarában akarnak-e maradni, s ezek közül 42 ezer aktív orvos, míg nagyjából 8 ezer nem aktív – írta a Portfolio.

Az első nap közel 5 ezer fő nyilatkozott a kamaránál, vagyis a második nap 3 ezer volt az elkötelezettek száma, s ez a péntek kora délutáni 8 ezerről mostanra 12 ezerre emelkedett, ami azt jelenti, hogy néhány nap alatt 4 ezer fős növekedés történt.

A belügyminiszter által hétfőn beterjesztett, és kivételes eljárásban kedden elfogadott jogszabály kimondja, hogy a MOK-ban meglévő tagság nélkül is végezhető egészségügyi tevékenység, illetve a kamarai tagságot önkéntesen és bármikor meg lehet szüntetni.