12 év börtönt kapott egy amerikai nő kuponhamisításért

Fotó: Flicker/Carol Pyles
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 19. - 14:04

12 év börtönre ítélték a héten azt az amerikai nőt, aki három éven át kuponhamisításokkal foglalkozott, ezzel 31 millió dolláros kárt okozva a cégeknek.

Lori Ann Talens, valamint férje, Pacifico Talens a történelem legnagyobb kuponhamisítását valósították meg, amellyel a becslések szerint 31 millió dolláros veszteséget okoztak az érintett cégeknek. 

A nő a közösségi médiát és a kiskereskedelemben szerzett tapasztalatát kihasználva alkotta meg a kuponokat, olyan ügyességgel, hogy az általa létrehozottak gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek voltak a valódiaktól – írja az NDTV az ügyészekre hivatkozva. 

Otthon elkészítette az úgynevezett Frankeinstein-kuponokat termékképekkel, vállalati logókkal és érvényes vonalkódokkal. Az egyetlen gyanús szempont az akció mértéke volt, amely a dokumentumok szerint egyenlő vagy nagyobb volt, mint a termék értéke. 

A nő 2017 és 2020 között több, mint 2 ezer ügyfélnek értékesítette online a kuponokat az Egyesült Államokban, ezzel összesen közel 400 ezer dollárt gyűjtött össze, azonban a vállalkozásoknak okozott kárt 31 millió dollárra becsülték. 

A gyanúsított férjét, aki a szállításért volt felelős, hét év és három hónap börtönbüntetésre ítélték. 

A kiskereskedelmi vásárlási kuponok rendkívül népszerűek az Egyesült Államokban, külön webhelyeik, rajongói közösségeik vannak, de 2011-ben még saját valóságshow-t is kaptak.