Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,72 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
463,05 Ft
Bitcoin
67,388 $

Legkevesebb 1000 ember vesztette életét a hadzs zarándoklaton a hőség miatt

Mintegy 600 egyiptomi állampolgár vesztette életét a perszelő hőség közepette.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Rafik Makbúl
Közel-Kelet
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Jelentések szerint mintegy 600 egyiptomi állampolgár vesztette életét az éves, Mekkába tartó muszlim zarándoklat során a perzselő hőség közepette, melynek okán a hatóságok csütörtökön válságstábot hoztak létre a halálesetek kivizsgálására.

Az egyiptomi halálesetekkel együtt már 1000 főre emelkedett azon halálesetek száma, melyekről az idei hadzs zarándoklat során különböző országokból számoltak be a rendkívüli hőség miatt, mivel a hőmérséklet 51 Celsius-fok (!) fölé emelkedett. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A legtöbb haláleset a nem regisztrált zarándokok körében következett be, akik nem rendelkeztek engedélyekkel, amelyek lehetővé tették volna számukra a légkondicionált sátrak használatát és a szent helyek közötti buszos transzfert, melyet a regisztrált hívők számára biztosítottak.

Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök elrendelte, hogy a miniszterelnök által vezetett válságstáb vizsgálja ki az ország zarándokainak halálát. Egyiptom nem erősítette meg a halálos áldozatok számát, de a kabinet szerint a hivatalosan regisztrált 50 752 zarándok közül 28-an haltak meg. A hatóságok szerint a nem regisztrált hívők orvosi ellátása az információhiány miatt jelenleg nehézkes.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.