Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,310 $

Zugló volt főépítésze közölte, becsületsértésért feljelentette Karácsony Gergelyt

Mint fogalmazott, a főpolgármester kijelentése sérti a becsületét és az emberi méltóságát, de ha Karácsony nyilvánosan visszavonja az állításait, akkor ő is visszavonja a feljelentést.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

„Mi ketten együtt kaptunk – már bocsánat – agyvérzést a zuglói főépítésztől, én emlékszem, aki… Ennyit szeretnék mondani, hogy a zuglói főépítész, volt főépítész egy 2018-as zuglói döntés kapcsán három dolgot állított, amikor én polgármester voltam, ezek közül egyik sem igaz. Tehát Horváth Csaba polgármester úr elkövetett egy nagy hibát. Egy futóbolond volt a főépítésze” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester a május 31-i, a Partizán főpolgármester-jelölti vitájában, ami miatt Dienes János volt zuglói főépítész bepereli a jelenlegi főpolgármestert.

A budapesti főpolgármester-jelöltek Szentkirályi Alexandra nélkül csaptak össze a Partizán péntek esti vitaműsorában, ennek kapcsán ebben a cikkünkben is beszámoltunk korábban. Vitézy egyebek mellett azt mondta, csalódott Karácsonyban, mert a miniszterelnöki kampányba merült, és Budapest számára csupán egy ugródeszka lett. Most pedig Dienes János a Telexnek is elküldött feljelentésében azt írta, hogy a főpolgármester kijelentése sérti a becsületét és az emberi méltóságát, de ha Karácsony nyilvánosan visszavonja az állításait, akkor ő is visszavonja a feljelentést. Soron kívül Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely újabb bocsánatkérését

Dienes János a Válasz Online-on megjelent véleménycikkében azt is írta, hogy Karácsony „futóbolond” jelzőjét betudja a választási kampány felfokozott hangulatának. Ugyanakkor azt is megjegyezte, miszerint fontolgatja, hogy feljelenti dr. Tiba Zsolt jegyzőt rágalmazásért, a május 30-án a bíróságon tanúként tett nyilatkozata alapján. A cikkben még megjegyzik: a volt zuglói főépítész jelenleg perben áll az MSZP-s Horváth Csaba vezette önkormányzattal, szerinte ugyanis jogellenesen szüntették meg főépítészi megbízását.

Ráadásul úgy gondolja, eltávolítása retorzió volt azért, mert szakmai véleményeivel folyamatosan akadályozta, hogy a polgármester szerződést kössön a Bosnyák téri kormányközeli óriásberuházás gazdájával – írja a Telex. De korábban arról is beszámoltunk, hogy Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergely miniszterelnök akar lenni: Vitézy Dávid szerint az, amit Karácsony Gergely csinál a kormánnyal, káros, kezdve az Orbán Viktorról tett megjegyzéseivel. Szentkirályi Alexandra pedig azt gondolja, hogy a jelenlegi főpolgármester meghökkentő dolgokra készül Budapesten.