Zidane jövője a tét a Bajnokok Ligájában

not image

Borbély Fanni

2021. február 3. - 01:49

Mivel a Real Madrid nem kapott helyet a La Ligában, a Copa del Rey-ben, és a spanyol Szuperkupában, Zinedine Zidane-nak meg kell nyernie a Bajnokok Ligáját ahhoz, hogy megtarthassa pozícióját a csapatnál.

Mivel a Real Madrid nem kapott helyet a La Ligában, a Copa del Rey-ben, és a spanyol Szuperkupában, Zinedine Zidane-nak meg kell nyernie a Bajnokok Ligáját ahhoz, hogy megtarthassa pozícióját a csapatnál.

Csupán két hét leforgása alatt a Real Madrid esélyei szinte szertefoszlottak a három trófea elnyerésére, ugyanis az Athletic Club és az Alcoyano elleni vereségekkel elbúcsúztak a spanyol Szuperkupától és a Copa del Rey-től.

A közelmúlt eseményei miatt Zidane, a csapat vezetőedzője új kihívás elé néz: ahhoz ugyanis, hogy megtartsa pozícióját meg kell nyernie a Bajnokok Ligáját. Az első megmérettetés az Atalanta ellen február 24-én, a második pedig március 10-én lesz esedékes, így Zidane-nak 25 napja lesz arra, hogy felkészítse csapatát, és kialakítsa stratégiáját a következő hét meccsre.

A Real Madrid csapatának ezen felül négy jelentős mérkőzésen kell majd kiemelkedően teljesítenie: a Huesca, a Getafe, a Valencia és a Real Valladolid ellen. Zidane egyértelműsítette, hogy 13, legfeljebb 14 főben látja a győzelem kulcsát, csupán egy nyitott lehetőséget hagyott, ugyanis egyelőre nem tiszta, hogy Eden Hazard, vagy Lucas Vázquez segítené Karim Benzemát és Marco Asensio-t a támadásban.

Az már szinte bizonyos, hogy a Sergio Ramost övező, elakadt tárgyalások okozta negatív légkör határozottan rányomta bélyegét a játékos jövőbeli pályán töltött idejére, Zidane emiatt nagy valószínűséggel nem fogja sokszor pályára küldeni a spanyol játékost – írja az AS.

Mióta Zidane visszatért a Real Madridhoz, a csapat 149 meccsből 16 mérkőzést vesztett el, Christiano Ronaldo 2108-as távozása óta pedig egyetlen lényeges eredményük a koronavírus által megszakított La Liga, így tehát egyértelmű, hogy a Bajnokok Ligája jelenti az egyetlen lehetőséget arra, hogy a csapat elégedettséggel tekinthessen majd vissza az elmúlt három szezonra.