Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
38,932 $

Zacher Gábor a száraz november veszélyeire hívta fel a figyelmet

Az alkoholmentes hónap bár jól hangzik, a szakember rámutatott, az alkoholistáknak nem ily módon kell leszokniuk.

Fotó: Depositphotos
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Zacher Gábor toxikológus az InfoRádió Aréna című műsorában szögezte le: nem az alkoholistáké a száraz november. A szakember rámutatott, amennyiben egy alkoholista hirtelen abbahagyja az alkoholfogyasztást, úgy nagyon súlyos következményekkel számolhat.

Az alkoholmegvonás tünetegyüttesébe ugyanis akár bele is halhat az illető. Ugyanakkor rámutatott, a száraz november határozottan jó dolog, csak épp nem a leszokásra való. A toxikológus úgy véli, ez egy remek alkalom arra, hogy az ember tesztelje magát. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Zacher Gábor kiemelte:

„Az a szociális ivó, aki időnként elmegy haverokkal, vagy otthon, este vacsora után, megiszik egy vagy két pohárral, és mondjuk, huszadikáig eszébe sem jut, hogy még nem ittam egy kortyot sem, akkor ott semmi baj nincsen.”

A szakember hangsúlyozta, amennyiben valakiben már másodikán-harmadikán ott motoszkál, hogy jó lenne meginni egy fröccsöt vacsora után, alapvetően nem jelent rosszat, de jelenthet.

Zacher Gábor szavai alapján nem tulajdonít különösebb jelentőséget a száraz novembernek, hiszen az utána következő december általánosságban véve nem a visszafogott fogyasztási szokásokról híres.