Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Jelentős összegű pénzbírsággal sújtottak egy YouTube-csatornát szivárogtatás miatt

A dél-koreai first lady a magánéletének és becsületének megsértésére hivatkozva pert indított.

Fotó: Jun Szok Jol dél-koreai elnök és felesége, Kim Kon Hi a brit parlamentben 2023. november 21-én. MTI/AP/Reuters pool/Hannay McKay
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A szöuli bíróság 10 millió von (2,6 millió forint) pénzbírsággal sújtott egy YouTube-csatornát, mégpedig a dél-koreai first lady, Kim Konhi telefonbeszélgetésének kiszivárogtatása miatt – írja az Index az MTI beszámolója alapján.

Kifejtik, a tavalyi elnökválasztás előtt a Voice of Seoul YouTube-csatorna és az MBC dél-koreai műsorszolgáltató levetítette Kim és egy riporter közt folytatott telefonbeszélgetések felvételeit, miután egy helyi bíróság elutasította Kim kérvényét az adás leállítására. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

A Jun Szok Jol dél-koreai elnök feleségének beszélgetéseiről készült, összesen mintegy hétórás felvételek az előző kormányt illető kritikát és néhány politikailag érzékeny kérdésre vonatkozó megjegyzést is tartalmaztak – teszik hozzá.

Kim a magánéletének és becsületének megsértésére hivatkozva pert indított a riporter és a csatorna vezetője ellen, és egészen pontosan 100 millió von (26 millió forint) kártérítést követelt, ám a szöuli központi kerületi bíróság fellebbviteli tanácsa végül csak 10 millió von kártérítés kifizetésére kötelezte az alpereseket.

Korábban azt is megírtuk, hogy hat hónap börtönre ítélték a youtubert, aki szándékosan hagyta lezuhanni a gépét, mindezt azért, hogy növelje a nézettségét, ezzel pedig pénzt szerezzen. Mint kiderült, Trevor Jacobnak egy szövetségi büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie a büntetését.