Clouds
21 Budapest
Dollár
373,27 Ft
Euró
398,02 Ft
Font
454,77 Ft
Bitcoin
27,760 $

Xavi kihozta a maximumot Dembéléből, közel lehet az újabb hosszabbítás

Barcelona, 2022. július 14. Ousmane Dembélé francia válogatott csatár (j) Joan Laporta klubelnökkel, miután további két évre szerzõdést írt alá az FC Barcelona elsõ osztályú spanyol labdarúgóklubbal a barcelonai Joan Gamper Sportközpontban 2022. július 14-én. MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Egy év alatt sokat változott a francia játékos helyzete a Barcelonánál.

Most már nem az a cél, hogy minél hamarabb túladjanak rajta, hanem az, hogy a 2024-ig szóló szerződését egy újabb hosszabbítással erősítsék meg. Dembélé formajavulása Xavi munkáját is dicséri.

Soron kívül Összefoglaló videón a Real Madrid drámai veresége a Barcelona ellen

Kálváriájának ugyanis akkoriban lett vége, amikor a Barcelona egykori klasszisa megérkezett a katalánok kispadjára. Xavi pedig ezt követően fokozatosan építette vissza a csapatba a francia játékost.

Kegyvesztettből az egyik legfontosabb kulcsjátékos

Sokáig az is kérdéses volt, hogy a folyamatos sérülésekkel küzdő Dembélé egyáltalán a keretben marad-e, arról nem is beszélve, hogy a fizetését is túlságosan magasnak tartották a pénzügyi gondokkal küzdő klubnál.

Innen jutottak el odáig a felek, hogy hosszas huzavona után végül mégis sikerült meghosszabbítani a szerződését, és most már nem is szeretnék elengedni a 25 éves jobbszélsőt – írja a Fichajes.

Xavi olyannyira bízik Dembélében, hogy az idei szezonban eddig ő töltötte a legtöbb időt a pályán. 27 mérkőzésen játszott, melyeken nyolc gólt és hét asszisztot jegyzett, ezzel a Barcelona egyik legeredményesebb játékosává lépett elő.