Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
355,18 Ft
Euró
385,16 Ft
Font
451,73 Ft
Bitcoin
67,371 $

Xavi kihozta a maximumot Dembéléből, közel lehet az újabb hosszabbítás

Egy év alatt sokat változott a francia játékos helyzete a Barcelonánál.

...svg content...Barcelona, 2022. július 14. Ousmane Dembélé francia válogatott csatár (j) Joan Laporta klubelnökkel, miután további két évre szerzõdést írt alá az FC Barcelona elsõ osztályú spanyol labdarúgóklubbal a barcelonai Joan Gamper Sportközpontban 2022. július 14-én. MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Most már nem az a cél, hogy minél hamarabb túladjanak rajta, hanem az, hogy a 2024-ig szóló szerződését egy újabb hosszabbítással erősítsék meg. Dembélé formajavulása Xavi munkáját is dicséri.

Kálváriájának ugyanis akkoriban lett vége, amikor a Barcelona egykori klasszisa megérkezett a katalánok kispadjára. Xavi pedig ezt követően fokozatosan építette vissza a csapatba a francia játékost. Soron kívül Minimálisan javult, továbbra is stabil Robert Fico állapota

Kegyvesztettből az egyik legfontosabb kulcsjátékos

Sokáig az is kérdéses volt, hogy a folyamatos sérülésekkel küzdő Dembélé egyáltalán a keretben marad-e, arról nem is beszélve, hogy a fizetését is túlságosan magasnak tartották a pénzügyi gondokkal küzdő klubnál.

Innen jutottak el odáig a felek, hogy hosszas huzavona után végül mégis sikerült meghosszabbítani a szerződését, és most már nem is szeretnék elengedni a 25 éves jobbszélsőt – írja a Fichajes.

Xavi olyannyira bízik Dembélében, hogy az idei szezonban eddig ő töltötte a legtöbb időt a pályán. 27 mérkőzésen játszott, melyeken nyolc gólt és hét asszisztot jegyzett, ezzel a Barcelona egyik legeredményesebb játékosává lépett elő.