Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,41 Ft
Euró
392,13 Ft
Font
457,86 Ft
Bitcoin
61,211 $

Az X-en nem lehet rákeresni Taylor Swift nevére

Amikor egy felhasználó rákeres a világhírű énekesnő nevére, egyetlen találat sem ugrik fel, helyette megjelenik egy hibaüzenet.

Fotó: Depositphotos
Style

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az X egészen drasztikus lépést eszközölt a platformon, miután az elmúlt időszakban egy olyan trend indult el, melyben az énekesnőről mesterséges intelligenciával generált hamis fotók jelentek meg a közösségi médiában. Most pedig ha valaki rákeres Taylor Swift nevére a platformon, egy hibaüzenetet kap, találatokat nem.

A Verge jelentése szerint először a Platformer munkatársa, Casey Newton posztolt a jelenségről, azóta pedig rengeteg felhasználó próbálkozott az énekesnő nevére való különböző formákban történő kereséssel, ám senki sem járt sikerrel. Mintegy 24 órával a jelenség kezdete után az X közzétett egy közleményt, melyben közölte, „aktívan eltávolít minden azonosított képet”, valamint fellép az ilyen képeket közzétevő fiókok ellen. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Érdekesség, hogy a Threads és az Instagram is a „Taylor Swift AI” keresést javasolja, ha a „Taylor” szót kezdjük el beírni a keresőbe, ám egyik sem hoz tényleges találatot, ehelyett egy olyan üzenetet jelenít meg, mely szerint a kifejezés „néha veszélyes szervezetek és személyek tevékenységével hozható összefüggésbe”.

A beszámolók szerint Swift jogi lépéseket fontolgat a képeknek otthont adó oldalak ellen. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója az NBC Nightly Newsnak adott pénteki interjújában „riasztónak és szörnyűnek” nevezte a deepfake-eket, hangsúlyozva, hogy szerinte a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatoknak „gyorsan kell lépniük” az ügyben.

FELKAPOTT